SKUPINA PV

Sporočila za medije

14.12.2020

Časopis Rudar - Srce naše energije bije za celotno Slovenijo

Leto 2020 se vztrajno izteka. Zagotovo ga lahko označimo kot turbulentno in tudi v prihodnje ne kaže, da bo bistveno drugače. Covid-19 je tisti, ki je še posebej zaznamoval naša življenja in delo. Uči nas, da moramo živeti in delovati odgovorno. Tako je svoje misli v uvodniku zadnje številke časopisa Rudar v letu 2020 strnil generalni direktor Premogovnika Velenje.

Epidemije je močnejša od sv. Barbare, saj smo poleg skoka čez kožo bili primorani odpovedati tudi dogodek ob dnevu zavetnice rudarjev. Kaj smo na to temo zapisali in kakšno fotoreportažo z dogodkov, posvečenih sv. Barbari, smo pripravili, si lahko preberete v rubriki Z delom se vse doseže.
Z vodjo Proizvodnega področja in glavnim tehničnim vodjem Premogovnika smo se pogovarjali o težavah in izzivih, s katerimi smo se spopadli pri zagotavljanju letošnje proizvodnje, ter načrtih za prihodnje leto. Zapisali smo o tem, kako je potekal remont motorja ventilatorja 1 v Ventilatorski postaji Šoštanj, študijskem obisku v sklopu projekta DeCarb ter na kratko povzeli ključne dogodke v tem letu.

Kot je že v navadi, številko bogatijo novoletne čestitke socialnih partnerjev ter naših društev v želji, da bi nam bilo prihodnje leto bolj naklonjeno.
Podjetje smo ljudje, zato je na mestu, da je v tej rubriki predstavljeno 45-letno delovanje Rdečega križa v Premogovniku. Opozarjamo tudi na to, da moramo za varnost in zdravje skrbeti tako pri delu kot v prostem času. Predstavljamo sodelavca, katerega moto je »»Samo enkrat se živi, zato uživaj v tistem, kar te veseli«.

V rubriki Skupina Premogovnik Velenje predstavljamo novo pridobitev družbe RGP; gre za buldožer, ki je namenjen prerivanju velikih količin premoga na deponijskih prostorih.

Sinergija generacij je naslov članka, ki ga najdete v rubriki Tretji polčas, zagotovo je vreden branja. Ne spreglejte obvestil Kluba upokojencev, za tiste, pred katerimi je karierna odločitev, pa predstavljamo poklice, ki jih v podjetju potrebujemo danes in jih bomo tudi v prihodnosti.

Časopis Rudar lahko prelistate na spletni povezavi http://arhiv.rlv.si/si/za-medije/rudar/1700.

SREČNO!

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas