SKUPINA PV

Sporočila za medije

18.06.2009

Znani rezultati Papirus 2009

1. mesto za najboljšo fotografijo in 3. mesto za najboljšo naslovnico internemu glasilu Rudar avtorja Iva Hansa Avberška

Sekcija internih komunikatorjev, ki deluje v okviru Slovenskega društva za odnose z javnostmi, je tudi letos razpisala nagrado Papirus. Zanjo so se lahko potegovala interna glasila, njihove naslovnice, fotografije ter elektronski časopisi. V Premogovniku Velenje smo tekmovali z internim glasilom Rudar, naslovnico ter fotografijo. Fotografija rudarjev v jami Iva Hansa Avberška je bila izbrana za najboljšo fotografijo med prispelimi, z naslovnico, ki jo je prav tako oblikoval naš sodelavec Ivo Hans Avberšek, sicer zaposlen v naši povezani družbi HTZ Velenje, smo dosegli tretje mesto, v kategoriji internih glasil pa deseto. Za nagrado in priznanja so lahko kandidirala glasila, naslovnice in fotografije, ki so izšla oziroma so bila objavljena v obdobju med 1. aprilom 2008 in 31. marcem 2009.

Z doseženimi mesti smo v Premogovniku Velenje in v uredništvu Rudarja lahko zelo zadovoljni. Naša fotografija je bila med petimi sodelujočimi ocenjena za najboljšo. Poslali smo fotografijo rudarjev v jami, ki smo jo uporabili tudi kot novoletno čestitko.

Tudi naslovnic, ki so tekmovale, je bilo pet, med njimi pa je naslovnica Rudarja zasedla tretje mesto. Tekmovali smo z naslovnico, ki je bila objavljena v julijskem Rudarju lani, na njej pa so trije obrazi – tri generacije dneva rudarjev. Internih glasil se je na tekmovanje prijavilo 15, kar je precej manj kot prejšnja leta. Rudar je pristal na 10. mestu, omeniti pa velja, da je med razporejenimi glasili na lestvici le po točko ali dve razlike.

Žirija, ki so jo sestavljali Ladeja Godina Košir, svetovalka za komuniciranje in direktorica Inštituta za poslovno rast in kreativnost, Jana Petkovšek, urednica, Dnevnik, Lidija Pavlovčič, urednica, Delo, Helena Tušar Pregelj, direktorica korporativnega komuniciranja v podjetju Hidria, Zvone Kukec, grafični oblikovalec, Irena Herak, fotografinja, Finance in Jasna Suhadolc, svetovalka za online komuniciranje in partner v podjetju Virtua, je ocenila, da so bila vsa glasila kakovostna, da je pri vseh opaziti veliko vloženega truda, vsem urednikom in oblikovalcem glasil pa so priporočili več drznosti, poguma in inovativnosti pri pisanju besedil, izboru fotografij in urejanju vsebine. Člani žirije so tudi poudarili, da ima dobro glasilo tri enakovredne sestavine: dobre članke, celostno podobo in fotografije.

Naših uvrstitev smo v uredništvu Rudarja, seveda, veseli, vse pripombe žirije pa bomo upoštevali za izboljšanje kakovosti Rudarja.

 

 

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas