SKUPINA PV

Sporočila za medije

27.08.2008

V septembru brezplačen mestni potniški promet

Najpomembnejši cilji projekta so umiritev prometa v mestem središču, zmanjšanje obremenitev okolja, boljša povezanost tako imenovanih satelitskih naselij z mestnim središčem in povezanost mestnih predelov z okoliškimi rekreacijskimi površinami ter nakupovalnimi središči. V želji, da bi projekt med občani zaživel, so uvedli štirimesečno poskusno obratovanje. V tem času bodo sprotno spremljali potek projekta in odziv občanov ter sproti tudi uvajali morebitne izboljšave.

V mesecu septembru bo vožnja z »lokalcem« brezplačna! K projektu Mestne občine Velenje smo pristopili tudi v Premogovniku Velenje, v Gorenju in Šolskem centru Velenje – če bodo pripravljenost za sofinanciranje pokazali tudi v drugih podjetjih, bo vožnja ostala brezplačna tudi v prihodnje.

Do ponedeljka, 1. 9. 2008, ko se bo začelo poskusno izvajanje mestnega potniškega prometa, bodo posebej označena vsa postajališča (več kot 30) in avtobusi – na območju mestne občine Velenje se bo po označenih progah mogoče brezplačno peljati z vsemi Izletnikovimi avtobusi. Potencialni uporabniki avtobusnih prevozov bodo o storitvi obveščeni na več načinov. Med drugim bodo vsa velenjska gospodinjstva prejela zgibanko z zemljevidom, na katerem so vrisani proge in postajališča, ter z osnovnimi informacijami o projektu.

Velenjski mestni promet bo obratoval vsak dan med 6. in 22. uro, ko bodo avtobusi vozili na vsakih 15 minut, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa na eno uro.

Vsem uporabnikom mestnega prometa sta za vsa dodatna vprašanja, pobude, mnenja in predloge  na voljo brezplačna številka 080 88 09 in e-poštni naslov lokalc@velenje.si.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas