SKUPINA PV

Sporočila za medije

07.09.2009

Harmonikarji zmagali in navdušili

Člani Harmonikarskega orkestra Barbara so se 5. septembra udeležili tradicionalnih rudarskih iger v Bad Bleibergu v Avstriji in tudi letos po tradiciji zmagali. Poželi so bučen aplavz za suvereno opravljene naloge, saj so jih časovno in kvalitetno opravili veliko bolje kot člani drugih ekip – dveh avstrijskih in ene nemške. Občinstvo je navdušil tudi njihov glasbeni nastop v družabnem delu prireditve.

Sodelovanje na Bergmandl Festu v Bad Bleibergu ima večletno tradicijo, kajti rudarski muzej iz tega kraja je tako kot velenjski Muzej premogovništva Slovenije povezan v transverzalo podzemnih muzejev Slovenije, Avstrije in Italije. Muzeji načrtujejo skupne akcije, si izmenjujejo izkušnje pa tudi obiskovalce.

Za harmonikarje se je s tem začela tudi nova sezona izobraževanja, vaj, nastopov, koncertov in priprav na različna snemanja. Kot je povedal vodja orkestra mag. Bojan Lajlar, imajo največ nastopov v Šaleški dolini in za svojega pokrovitelja Premogovnik Velenje, dobili pa so tudi že veliko vabil na prireditve izven Šaleške doline, predvsem za nastope na revijah harmonikarskih skupin in orkestrov po Sloveniji.

Harmonika je v zadnjih letih postala znova zelo priljubljen instrument, ki mu rade prisluhnejo vse generacije, njegov zven pa je dobrodošel na različnih prireditvah. Harmonikarski orkester Barbara nastopa že 11 let. V tem času je postal uveljavljeno in prepoznavno ime, poleg tega s svojimi nastopi uspešno promovira Muzej premogovništva Slovenije in Premogovnik Velenje.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas