SKUPINA PV

Sporočila za medije

16.09.2009

Na MOS v Celju se predstavila tudi HTZ Velenje, hčerinsko podjetje Premogovnika Velenje

Na letošnjem 42. mednarodnem sejmu MOS, ki je v Celju potekal med 9. in 16. septembrom, se je povezana družba Premogovnika Velenje HTZ Velenje predstavila že sedmo leto zapored. Rdeča nit letošnje predstavitve v hali L so bili eksterni programi podjetja oz. programi, ki že vrsto let delujejo tudi na trgih izven Skupine Premogovnik Velenje. Ti programi so sončne elektrarne Sonelex, vodni filtri AquaVallis, programi delovne zaščite, kovinske galanterije, pranja in negovanja perila, varovanja ter HTZ studia za oblikovanje.

Razstavni prostor so v torek, 15. septembra 2009, obiskali predstavniki Skupine Premogovnik Velenje. Direktor Premogovnika Velenje dr. Milan Medved je ob tem izrazil zadovoljstvo: »Premogovnik Velenje je poznan predvsem po osnovni dejavnosti pridobivanja premoga, v Skupini Premogovnik Velenje pa smo si zastavili cilj, da čim več prihodkov pridobimo na trgih izven neposredne energetske dejavnosti. Letos naj bi tako pridobili 28 milijonov € prihodka. Nastop na MOS se je v vseh dozdajšnjih letih pokazal kot dobra priložnost za dodatno predstavitev različnih programov in sklepanje poslovnih odnosov. Z obiskom na sejmu sem zadovoljen in pričakujem dobre rezultate.«

V okviru programa AquaVallis je bil predstavljen pretočni filtrni sistem, ki onesnaženo vodo prečisti do te mere, da postane pitna. Poleg je bil nameščen pitnik za pitje sveže hladne ali vroče filtrirane vode. Novost programa AquaVallis je prototip bidona s filtrom za sprotno čiščenje vode. Z bidonom bomo lahko zajemali vodo iz jezer in rek, skozi filter pa se bo očistila do te mere, da bo pitna.

Program Sonelex je predstavljal sisteme za izgradnjo sončnih elektrarn ter nekatere komponente za podkonstrukcije sončnih elektrarn, za katere imajo v HTZ Velenje sklenjene zastopniške pogodbe. Kot novost je bila predstavljena tudi protivibracijska rokavica, ki je izdelana posebej za gozdarske delavce za zmanjševanje vplivov tresenja pri delu z motorno žago. Bidon za vodo in protivibracijska rokavica sta v fazi pridobivanja patenta in certifikata za uporabo.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas