SKUPINA PV

Sporočila za medije

06.10.2009

Pihalni orkester Premogovnika Velenje na festivalu v Španiji

53 članov Pihalnega orkestra Premogovnik Velenje se je letos predstavilo na Oktoberfestu v španskem letoviškem mestu Calella, ki tam letos poteka med 26. septembrom in 18. oktobrom že dvaindvajseto leto zapored. Značilnost festivala v Calelli so poleg športnih, kulinaričnih in sejemskih dogodkov predvsem nastopi pihalnih orkestrov ter pevskih in plesnih skupin, ki predstavljajo narodne pesmi in plese svojih držav.

Na festivalu se je v treh tednih zvrstilo okoli 25 skupin iz 10 evropskih držav, med drugim iz Avstrije, Nemčije, Švedske, Danske in Norveške. Slovenijo je letos predstavljal le velenjski pihalni orkester, ki se je tega festivala udeležil že leta 1994.

Godbeniki so se prvi dan festivala najprej predstavili v poulični povorki vseh sodelujočih glasbenih, pevskih in plesnih skupin, ki jo je spremljalo številno občinstvo. Glavni del Oktoberfesta se je odvijal vsak večer v velikem šotoru, kjer so se skupine predstavile v polurnem nastopu. Pihalni orkester Premogovnik Velenje je nastopil v ponedeljek, 5. oktobra, in tako navdušil poslušalce, da so z njim zaploskali in zaplesali. V svoj program so uvrstili skladbe Slavka Avsenika, priredbe slovenskih popevk Jožeta Privška in koračnice.

Enotedensko bivanje v Kataloniji so godbeniki izkoristili tudi za ogled znamenitosti te španske pokrajine in pri tem vsekakor niso zamudili priložnosti za spoznavanje lepot njenega glavnega mesta – Barcelone ter letoviških krajev ob Costi Bravi.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas