SKUPINA PV

Sporočila za medije

21.10.2009

Na krvodajalce v Premogovniku Velenje se lahko zanesete

Krvodajalci v Premogovniku Velenje veljajo za ljudi z največjim posluhom za pomoč soljudem. To svojo humanitarno noto nenehno izkazujejo, tudi letos, saj je bilo še pred zadnjo letošnjo redno krvodajalsko akcijo konec novembra, zabeleženih 1.618 odvzemov krvi, lani pa v celem letu 2116.

V Skupini Premogovnik Velenje je aktivnih 800 krvodajalcev.

Za krvodajalce z večjim odvzemom krvi, več kot 45-krat, osnovna organizacija Rdečega križa v Premogovniku Velenje že nekaj let organizira ekskurzijo kot nagrado za njihov prispevek. Hkrati pa to ekskurzijo vedno združijo z obiskom ene od slovenskih bolnišnic in ji podarijo svojo kri. Letos bodo v petek, 23. oktobra, obiskali Bolnišnico Jesenice.

Krvodajalstvo pa je le ena, čeprav največja in najuspešnejša aktivnost osnovne organizacije Rdečega križa v podjetju, ki jo že deset let uspešno vodi Damjana Kričej. Program dela zajema tudi pomoč bolnim članom organizacije, krajevnim organizacijam RK ter vključevanje v dejavnostih Območnega združenja RK Velenje. Pri svojih akcijah OO Rdečega križa sodeluje tudi z upravo podjetja ter vodstvi povezanih družb in to sodelovanje ocenjuje kot zelo dobro.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas