SKUPINA PV

Sporočila za medije

04.11.2009

V PV obisk iz Elektroprivrede BiH

V torek, 3. novembra 2009, je Premogovnik Velenje obiskal Amer Jerlagić, generalni direktor Elektroprivrede BiH. Spremljala sta ga Nihad Kadić, izvršni direktor za proizvodnjo, in Rešad Husagić, direktor Rudnika uglja Kreka v Tuzli, v katerem sta Premogovnik Velenje in njegova hčerinska družba HTZ Velenje lani uspešno izpeljala prvi projekt modernizacije podzemnega odkopavanja premoga.

Elektroprivreda BiH je prav v teh dneh postala lastnik sedmih bosanskih premogovnikov, in sicer Kreke, Đurđevika, Breze, Kaknja, Zenice, Nove Bile in Gračanice. Ustanovili so koncern Elektroprivreda BiH in v njem so po besedah direktorja Jerlagića zelo zainteresirani, da dosežke Premogovnika Velenje in HTZ Velenje pri modernizaciji in humanizaciji dela v podzemnih premogovnikih prenesejo v BiH ter dobro poslovno sodelovanje z obema podjetjema v jami Mramor v Kreki nadaljujejo tudi v drugih svojih premogovnikih.

Dr. Milan Medved, direktor Premogovnika Velenje, je vključitev sedmih premogovnikov v koncern Elektroprivreda ocenil kot odlično poslovno potezo, ki bo dolgoročno vplivala na stabilnost njihovega elektrogospodarstva.

Dr. Medved: "V BiH se ponovno zavedajo konkurenčnih prednosti, ki jih imajo v domačem premogu; prek 4 milijarde ton zalog premoga pa jim zagotavlja tudi varnost in stabilnost pri preskrbi z električno energijo. Z veseljem sem prisluhnil napovedi Amerja Jerlagića, da v EP BiH načrtujejo v prihodnjih letih vložiti v premogovnike okoli 80 milijonov evrov in od tega znatni del v modernizacijo podzemnega pridobivanja premoga. Za Premogovnik Velenje in HTZ Velenje so to dobri obeti za nadaljnje poslovno sodelovanje v JV regiji."

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas