09.11.2009

Išče se Zmagovalna ideja

V sredo, 4. novembra 2009, je v Medpodjetniškem izobraževalnem centru v Velenju potekala delavnica Start-up, na kateri so predavatelji Matej Rus, Urban Lapajne, Simon Štrancar, Gašper Pleško, Jerneja Kemperle ter Petra Sitar udeležencem predstavili, kako prepoznati dobro poslovno idejo, pripraviti učinkovit poslovni načrt ter možnosti, načine in postopke financiranja Start-up podjetij. Na delavnici sta bila predstavljena finalista lanske Zmagovalne ideje TV1.si  in podjetje PV HER.

Regionalni podjetniški inkubator SAŠA regije je v okviru delavnice Start-up tudi uradno pričel z letošnjim regionalnim natečajem za mlada podjetja in podjetniške skupine, imenovan Zmagovalna ideja.

Natečaj Zmagovalna ideja želi prispevati k dvigu na znanju temelječega podjetništva in k nastanku novih inovativnih podjetij v SAŠA regiji. Skupaj s partnerji iščemo inovativne podjetniške ideje iz regije, ki imajo ustrezen tržni potencial in se lahko s pomočjo storitev SAŠA inkubatorja razvijejo v uspešna podjetja. V okviru natečaja bomo poskušali identificirati podjetnike z izdelanimi poslovnimi načrti s področij okoljskih tehnologij, energetike, medijev, informatike, turizma, transporta in logistike ter drugih perspektivnih področij. Na ta način bomo promovirali dejavnost SAŠA inkubatorja in spoznali potencialne uporabnike njegovih storitev. Najboljše mlada podjetja bomo finančno in strokovno podprli ter jih povezali s pravimi partnerji za tržni uspeh njihove podjetniške ideje. Natečaj je partnersko povezan s slovenskim tekmovanjem Start-up podjetij, kjer se bodo lahko najboljša mlada podjetja iz regije potegovala za laskavi naslov "Slovenski Start up leta".

Brezplačne podjetniške delavnice in svetovalne ure

V mesecu decembru in januarju bomo izvajali brezplačne podjetniške delavnice po SAŠA regiji. Na njih bodo udeleženci poleg osnovnih pravil, za udeležbo v natečaju, spoznali elemente dobrega poslovnega načrta ter ključ do podjetniškega uspeha. Na delavnicah bodo predstavljeni tudi temeljni napotki za raziskavo trga in pripravo trženjskega načrta, napotki za uspešno črpanje nepovratnih sredstev EU, napotki za uspešno preskrbo dolžniškega in lastniškega kapitala ter napotki za uporabo najsodobnejšega orodja za poslovno načrtovanje pri pripravi finančnega načrta. Vsako sredo pa bodo potekale brezplačne svetovalne ure SAŠA inkubatorja, in sicer med 14. in 16. uro, oziroma po predhodni najavi.

Vse podjetnike in podjetniške time vabimo, da se z vpisom na spletno stran inkubatorja (www.sasa-inkubator.si) včlanijo v mrežo inkubatorja in se brezplačno informirajo o naših storitvah. Za vsa vprašanja smo vam na voljo na e-mail naslovu: petra.sitar@sasa-inkubator.si ali info@sasa-inkubator.si.

Vsekakor je spodbuda razvoju podjetništva v našem okolju potrebna. Zato si moramo vsi prizadevati, da podjetnike in tiste, ki razmišljajo o poti podjetništva, na tej poti podpremo.