13.08.2008

Po 14 dnevnem počitku smo znova pričeli z odkopavanjem

Letošnji kolektivni dopust v Premogovniku Velenje je bil sicer teden dni krajši od lanskega, za jamo pa je tudi dva tedna brez prisotnosti delavcev v njej precej časa. Prav zaradi tega smo veliko pozornosti posvetili pripravi jame na mirovanje in 14-dnevno odsotnost naših zaposlenih z dela. Da je bila vestna priprava jame »na počitek« opravljena z odliko, je najboljši pokazatelj, da v teh 14 dneh v jami ni bilo nobenih intervencijskih posegov in da so nas vsa delovišča pričakala nepoškodovana ter brez požarne ogroženosti, ki je ena najnevarnejših potencialnih nevarnosti v naši jami. Tako so vsa dela v jami po kolektivnem dopustu stekla gladko.

Po kolektivnem dopustu 11. avgusta je na deponiji ostalo manj kot 150.000 ton premoga, kar od nas tudi v nadaljevanju leta zahteva čim bolj uspešno in učinkovito delo.

Predvsem se moramo vsi zaposleni v Premogovniku Velenje tudi po dopustu truditi, da še posebno pozornost posvetimo varnemu delu brez nezgod.