SKUPINA PV

Sporočila za medije

30.06.2008

48. skok čez kožo v Velenju

Skočilo je 51 novincev in dr. Uroš Rotnik

V Velenju se je danes na mestnem stadionu odvil že 48. skok čez kožo, na katerem so po starem običaju v rudarski stan sprejeli 51 novincev. Častni skok je opravil dr. Uroš Rotnik, direktor Termoelektrarne Šoštanj. Slavnostni govornik je bil dr. Milan Medved, direktor Premogovnika Velenje.

Letošnji izbor častnega skakača kaže na tesno povezanost Premogovnika Velenje in TE Šoštanj pri pridobivanju ene tretjine slovenske energije ter na njuno dobro poslovno sodelovanje. Dr. Uroš Rotnik je bil povabila na častni skok zelo vesel in ga je brez oklevanja sprejel.

Prvi skok čez kožo je bil v Velenju 3. julija 1961, ko je šolanje končala prva generacija v tedanji industrijski rudarski šoli. Na letošnjem skoku se je skupno število sprejetih novincev ustavilo pri številki 3.248. V tem šolskem letu je sicer v Šolskem centru Velenje končalo izobraževanje 14 rudarjev, 9 rudarskih tehnikov, 10 strojnikov, 4 elektrikarji in 14 inženirjev rudarstva in geotehnologije. Med njimi sta bili tudi dve dekleti, inženirki rudarstva in geotehnologije. Letos so bili njihovi botri dežurni Premogovnika – mag. Zdenko Založnik, Bojan Pavlinc, Marjan Žibert in Ludvik Glavnik.

V okviru letošnjega programa prireditve je bila prvič tudi razglasitev naj sodelavca oziroma sodelavke in naj skupine v Premogovniku Velenje ter hčerinskih družbah HTZ, PV Invest, RGP in Gost, ki so jih izbirali na podlagi razpisa. Za naj sodelavca v Premogovniku Velenje je bil izbran Jože Virbnik, rudar, vodja odkopa, ki uživa velik ugled med sodelavci. Je tudi rudarski reševalec. V HTZ so za najboljšega sodelavca izbrali elektro nadzornika Vilija Grma, v PV Invest vodjo projektov rudarskih škod Tino Čoklc in v RGP tehnologa Iztoka Esiha.

Za najboljši delovni skupini so bili imenovani člani izmene št. 13 obrata Priprave v Premogovniku Velenje in delovna skupina Spodnja Sava, ki je izvajala vrtalno-minerska dela pri poglobitvi struge reke Save v sklopu izgradnje HE Krško.
Na skoku čez kožo že nekaj let razglasijo tudi pet najboljših dijakov, štipendistov, ki jim omogočijo takojšnjo zaposlitev v Premogovniku Velenje. Letos so ti dijaki bili: Nejc Skarlovnik, David Verhovšek, Matej Venta, Tomaž Srebotnik in Matej Skaza.

Dogodek si lahko ogledate tudi v fotogaleriji.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas