SKUPINA PV

Sporočila za medije

09.03.2010

Ogled muzikala Pa ne spet briljantina ob Dnevu žena

Tudi letos, drugo leto zapored, so v Skupini Premogovnik Velenje 8. marec, dan žensk, zaznamovali z ogledom plesno-glasbene predstave. Na 311 naslovov sodelavk so romala vabila za ogled muzikala Pa ne spet briljantina, ki so ga na odru Doma kulture izvedli mladi iz Šole za storitvene dejavnosti Šolskega centra Velenje.
Preživele smo prijetno uro v družbi z dobro glasbo iz filma Briljantina ter doživetim plesom in petjem nastopajočih. Z mladostno energijo so nam res polepšali dan.
Pred predstavo je polno dvorano sodelavk nagovoril direktor dr. Milan Medved, ki je najprej dejal, da ni dileme, ali naj še praznujemo dan žensk ali ne. »Ne praznujemo ga zato, ker bi že vnaprej želeli trditi, da ste ženske zapostavljene ali manj vredne, ampak zato, da se vsaj enkrat na leto vprašamo, kakšen je odnos med nami, moškimi in ženskami, kakšen je odnos do žensk v službi, doma, v družbi,« je poudaril dr. Medved.
Izrazil je začudenje, da nam ves razvoj in uvajanje moderne tehnologije na mnogih področjih nista olajšala življenja in dala več časa. »Stalno prilagajanje novostim in novi tehnični pripomočki nas še bolj vežejo na delo v službi, kjer ostajamo vse več časa. In če ste ženske že pred dvema, tremi desetletji podpirale najmanj tri vogale pri hiši, imate zdaj ob tem še zahtevnejše službe, gradite kariere, gojite hobije, pri tem pa postorite še večji delež dela tudi doma, da o skrbi in vzgoji otrok sploh ne govorim. Občudujem vas, kako vse to zmorete, hkrati pa je 8. marec tudi priložnost, da se vam v imenu vseh sodelavcev zahvalim za vaš prispevek pri delu v podjetju.
Ste pomemben del kolektiva in tega sem zelo vesel. Dobro se zavedam, da znate biti delu predane ter pri njem požrtvovalne, vestne in natančne. Upam, da ste tudi ve ponosne, da ste zaposlene v Skupini Premogovnik Velenje,« je sklenil direktor.
Po predstavi je zelo zadovoljno občinstvo nagovorila ravnateljica Šole za storitvene dejavnosti Mateja Klemenčič in se zahvalila za zaupanje, ki ga je Premogovnik Velenje drugo leto zapored izkazal tej šoli s povabilom za pripravo proslave ob dnevu žensk. »S tem ste nam dali znak, da podpirate šolo, kakšna je naša. Ob takšnem načinu dela dobijo dijaki v šoli poleg znanja tudi veliko drugačnih kompetenc, ki jim pomagajo na poti v odgovorno odraslost,« je dejala Klemenčičeva in poudarila, da uspešnega nastopanja dijakinj in dijakov ne bi bilo brez predanega dela mentorjev.

311 sodelavk iz Skupine Premogovnik je prejelo povabilo na muzikal Pa ne spet Briljantina

V dvorani Kulturnega doma smo preživeli prijetno urico ob glasbi in plesu.

Z mladostno energijo so nam popestrili dan dijaki Šole za storitvene dejavnosti Šolskega centra Velenje...
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas