SKUPINA PV

Sporočila za medije

23.05.2008

Štabna vaja reševalne čete

V okviru jamske reševalne čete smo po daljšem času znova uvedli prakso štabnih vaj. Štabna vaja je posebna vaja, pri kateri sodelujejo najodgovornejši v sklopu reševalne čete kot tudi predstavniki tehničnih služb.
Kot je povedal direktor dr. Milan Medved, so na prvi vaji, ki je bila v soboto, 17. maja, analizirali trenutno situacijo v četi, se seznanili s številčnim stanjem v njej, z metodami dela, s tehnično opremljenostjo, pri čemer so tokrat posebno pozornost posvetili opremi za komunikacijo in zveze.

»Dogovorili smo se, da je treba opremo jamske reševalne čete revitalizirati, znova s posebnim poudarkom na opremi za komunikacijo in zveze, saj sedanja oprema ne zadostuje več potrebam čete, poleg tega je na trgu že sodobnejša oprema.
Dogovorili smo se tudi, da bomo reševalno četo pomladili in še povečali kakovost njenega delovanja. Ena od smernic za to je, da so reševalci enakomerno razporejeni v delovna moštva na vsaki izmeni, saj lahko v izrednih dogodkih najhitreje posredujejo jamske reševalne ekipe. K večji kakovosti dela čete pripomore tudi redno izobraževanje članov, zato bomo njihova redna usposabljanja dopolnjevali z najnovejšimi smernicami Evropske unije glede oživljanja ponesrečencev in nudenja prve pomoči. Načrtujemo, da bomo takšno vajo opravili vsaj dvakrat na leto,«
je še dejal dr. Medved.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas