SKUPINA PV

Sporočila za medije

07.05.2010

Muzej premogovništva Slovenije na sejmu Minfos

8. in 9. maja 2010 bo v Tržiču odprl vrata 38. Minfos, sejem mineralov, fosilov in okolja. Kot posebni gost se bo na letošnjem sejmu s svojo ponudbo predstavil Muzej premogovništva Slovenije iz Velenja.

Muzej premogovništva Slovenije bo na svojem razstavnem prostoru predstavil zgodovino premogovništva, bivanjsko kulturo rudarjev, rudarsko stanovanje in minerale sveta. Obiskovalcem Minfosa bodo podrobneje predstavili tudi tradicionalni sprejem novincev v rudarski stan »Skok čez kožo«.

Organizatorji bodo dali poseben poudarek razkrivanju lepot mineralnega sveta in pestrim fosilnim najdbam Zgornje Savinjske doline in gospodarsko razgibane Šaleške doline pod skupnim naslovom Iz zakladnice geološke dediščine Šaleške doline. V parku pred Muzejem premogovništva Slovenije v Velenju je postavljen geološki stolpec, zgrajen iz kamnin, ki so nastajale milijone let in predstavljajo del geološke dediščine Šaleške doline. Ocenjujejo, da so najstarejše kamnine stare preko 540 mio let. Geološki steber služi za učne in vzgojne namene.

Letošnjega sejma se bo udeležilo 65 prodajnih razstavljavcev iz 13 držav. Pripravili bodo več predstavitev ter izobraževalnih in ustvarjalnih delavnic. Razstava bo na ogled v soboto med 9. in 19. uro ter v nedeljo med 9. in 18. uro.

Vabljeni!

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas