SKUPINA PV

Sporočila za medije

12.05.2010

Premogovnik Velenje je energetsko varčno podjetje

19. in 20. aprila 2010 je v Portorožu potekala 12. konferenca energetskih menedžerjev Dnevi energetikov. Premogovnik Velenje je bil ponovno med finalisti za Energetsko učinkovito podjetje in zmagovalec spletnega tekmovanja.

Premogovnik Velenje je že drugo leto sodeloval na razpisu Energetsko učinkovito podjetje ter se tokrat uvrstil med finaliste. Razpis pripravlja časnik Finance v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo in Ministrstvom za okolje in prostor.
 
Poleg razpisa za Energetsko učinkovito podjetje sta bili razpisani tudi nagradi za Energetsko učinkovit projekt 2010 in projekt Izrabe obnovljivih virov energije 2010. Letos so tretjič podelili tudi nagrado za Projekt uporabe obnovljivih virov energije. Ti projekti postajajo osnova za sonaraven razvoj gospodarstva in so vse bolj pomembni za zanesljivo oskrbo z energijo in varovanje okolja.

Kot posebnost so letos prvič omogočili tudi glasovanje bralcev in uporabnikov spletne strani Časnika Finance. S finalisti so v ta namen posneli krajše reklamne spote, v katerih so predstavniki podjetij predstavili svoja prizadevanja pri racionalni rabi energije. Za Premogovnik Velenje je predstavitev podal Rajko Pirnat, vodja Energetske službe. V spletnem izboru je močno zmagal Premogovnik Velenje.

Na spletni strani konference si lahko ogledate utrinke in videoposnetke celotne konference www.finance-akademija.si/energetiki10.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas