SKUPINA PV

Sporočila za medije

30.06.2010

Znani rezultati Papirus 2010

Znova 1. mesto za najboljšo fotografijo v glasilu Rudar avtorja Iva Hansa Avberška

Sekcija internih komunikatorjev, ki deluje v okviru Slovenskega društva za odnose z javnostmi, je tudi letos razpisala nagrado papirus. Zanjo so se lahko potegovala interna glasila, njihove naslovnice, fotografije ter elektronski časopisi, ki so izšli med 1. aprilom 2009 in 31. marcem 2010. V Premogovniku Velenje smo tekmovali z internim glasilom Rudar, naslovnico in fotografijo. Fotografija članov Rudarskega okteta Velenje avtorja Iva Hansa Avberška, oblikovalca Rudarja iz Studia HTZ, je bila ocenjena za najboljšo. Ivo Hans Avberšek je s fotografijo zmagal tudi na lanskem papirusu.

Zmagovalna fotografija Rudarskega okteta je nastala ob izdelavi celostne podobe 30-letnice okteta; v Rudarju je bila objavljena kot najava slavnostnega koncerta. V prijavi fotografije smo v obrazložitvi zapisali, da je bil Rudarski oktet ustanovljen v želji za kulturno udejstvovanje zaposlenih po napornem delu ter za poživitev internih prireditev v podjetju. Osnovno oblačilo članov Rudarskega okteta je rudarska uniforma. Avtor je ob izdelavi podobe za slavnostni koncert oktet postavil v rekultivirano območje ob Škalskem jezeru, nad odkopna področja Premogovnika Velenje, v okolje, kjer zaposleni najdejo sprostitev, rekreacijo, zabavo. Zanimiva je postavitev okteta, ki ni klasična zborovska, temveč razgibana in spominja na notno črtovje.

Na razpisu je sodelovalo 19 podjetij, prijavili pa so 14 revij, 7 naslovnic, 4 fotografije in 5 elektronskih glasil. Žirijo letošnjega papirusa so sestavljali: Vesna Petkovšek, vodja internega komuniciranja v skupini Gorenje in glavna urednica internega časopisa »Pika na G« - dobitnika nagrade Papirus 2009, in Vita Kernel, direktorica Studia Kernel za komunikacijsko vrednost, Igor Savič, urednik časopisa Glas gospodarstva in generalni direktor podjetja PM, poslovni mediji za novinarsko vrednost, Jernej Stritar, kreativni direktor, studio IlovarStritar za oblikovno vrednost, Jure Eržen, fotograf, časnik Delo za fotografijo ter mag. Eva Hassl Rigler, glavna urednica, agencija za digitalni marketing Renderspace za elektronske publikacije.


Prvo nagrado med revijami, to je Papirus, bo na uradni podelitvi nagrad na letošnji 14. Slovenski konferenci za odnose z javnostmi prejela revija Obzornik Zavarovalnice Triglav, katerega naslovnica je bila prav tako ocenjena za najboljšo, med elektronskimi časopisi pa je zmagala Banka SKB z SKB Novicami.


1. mesto za najboljšo fotografijo
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas