16.09.2010

Premogovnik Velenje za varno pot prvošolčkov že tretje leto zapored

V Premogovniku Velenje smo že tretje leto zapored izvedli akcijo, v kateri smo vsem prvošolčkom osnovnih šol na območju Šaleške doline podarili rumeno majičko, na kateri sta natisnjena maskota Premogovnika »Ligi« in napis »Vozniki, pazite name!«

V okviru akcije je majičke prejelo 447 otrok, ki so v šolskem letu 2010/2011 prvič prestopili šolski prag v Mestni občini Velenje ter občinah Šoštanj in Šmartno ob Paki. Na Osnovni šoli Antona Aškerca v Velenju so ob tej priložnosti v četrtek, 16. septembra 2010, učenci in kolektiv šole pripravili krajši kulturni program. V imenu šole je učence nagovoril ravnatelj Zdenko Gorišek, v imenu Premogovnika Velenje pa jih je pozdravil vodja Izobraževalnega centra Boris Potrč. Dejal je, da »na Premogovniku Velenje ne skrbimo samo za varnost naših rudarjev, ampak smo tesno povezani tudi z lokalno skupnostjo, zato smo se tudi letos odločili obdariti vse prvošolčke v Šaleški dolini. Upam, da boste s temi majičkami vidni v prometu na poti v šolo in iz nje ter da bodo vozniki še bolj pozorni na vas.« Prvošolčke je pozdravil tudi Ligi – maskota Premogovnika Velenje, ki je obiskal tudi podružnično šolo v Pesju.

Namen akcije je opozoriti vse voznike na najmlajše udeležence v prometu, ki so se z vstopom v šolo prvič aktivno vključili v prometni vsakdan in so najbolj ranljiva skupina populacije. Z akcijo Premogovnik Velenje znova dokazuje, da dobro sodeluje z okoljem, katerega sestavni del je že več kot 135 let.