SKUPINA PV

Sporočila za medije

28.09.2010

Center starejših PV Zimzelen v Topolšici zabeležil prvo leto delovanja

(Velenje, 27. septembra 2010) – Danes so v Centru starejših PV Zimzelen v Topolšici slovesno zaznamovali prvo obletnico delovanja centra. Poleg stanovalcev in zaposlenih v centru ter krajanov Topolšice so se prireditve udeležili tudi župan Občine Šoštanj in poslanec DZ RS Darko Menih, direktor Premogovnika Velenje dr. Milan Medved ter direktor PV Invest Drago Potočnik. V kulturnem programu sta nastopila Pihalni orkester Premogovnika Velenje in pevec Boštjan Dermol.

Za centrom PV Zimzelen so tri plodne jeseni: novembra 2007 je družba PV Invest pridobila koncesijo za gradnjo centra, 12. septembra 2008 so položili temeljni kamen zanj, 20. oktobra 2009 pa so slovesno prerezali trak na novem objektu. Center je za slovenske razmere eden večjih. Meri okoli 8.000 m2, ima štiri nadstropja. V njem je 157 postelj v 50 dvoposteljnih in 57 enoposteljnih sobah, vse sobe so nadstandardne z balkoni oz. ložami. V septembru 2010 je bilo v centru 145 stanovalcev, zaposlenih pa 56.

Prisotne je naprej nagovorila direktorica PV Zimzelen Andreja Štefan Bukovič. Zahvalila se je stanovalcem, zaposlenim, krajanom Topolšice, občini Šoštanj in vodstvu Premogovnika Velenje za podporo in sodelovanje ter vlaganje idej, znanja in spodobnosti v dobro delovanje centra.

Dr. Milan Medved je dejal, da je po letu dni projekt gradnje centra starejših upravičil pričakovanja investitorja in hkrati potrdil, da se v Premogovniku Velenje družbene odgovornosti lotevajo z dejanji, ne le z besedami. Poudaril je, da tako gradnje centra kot njegovega uspešnega delovanja ne bi bilo brez zglednega sodelovanja z Občino Šoštanj, hkrati pa napovedal, da je mogoče takšno sodelovanje nadgraditi še na novih načrtovanih projektih. PV Zimzelenu je ob prvi obletnici podaril senčnico, ki jo bo Premogovnik Velenje postavil v parku pred centrom.

Darko Menih je poudaril, da je center PV Zimzelen umeščen v stoletno tradicionalno zdraviliško in zdravstveno okolje Topolšice in nudi stanovalcem visok standard bivanja. Krajani Topolšice ter zaposleni in stanovalci centra starejših sodelujejo in tako prispevajo k medgeneracijskemu sožitju. V zahvalo za dobro sodelovanje je podelil spominska priznanja direktorjem PV Zimzelena, Premogovnika Velenje in PV Investa, centru pa je Občina Šoštanj za rojstni dan poklonila akvarij.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas