01.10.2010

Dr. Milan Medved častni občan Občine Šoštanj

V četrtek, 30. septembra 2010, je v Kulturnem domu Šoštanj potekala Osrednjo slovesnost ob občinskem prazniku, ki sta jo pripravili Občina Šoštanj in Zavod za kulturo Šoštanj. Na svečanosti je župan Občine Šoštanj in poslanec v Državnem zboru RS Darko Menih podelil priznanja letošnjim občinskim nagrajencem. Naziv častnega občana je na svečani seji Sveta Občine Šoštanj prejel dr. Milan Medved, direktor Premogovnika Velenje.

V utemeljitvi za častnega občana so zapisali, da je dr. Milan Medved kot strokovnjak s področja gospodarstva in energetike s svojim znanjem in sposobnostmi prispevati k boljši kvaliteti življenja in razvoja v okolju, iz katerega izhaja. Glede na to, da je Občina Šoštanj tesno povezana s Premogovnikom Velenje preko energetike kot izjemno pomembne gospodarske veje, se dobro sodelovanje prezentira v mnogih segmentih razvoja in življenja v Šoštanju.