07.10.2010

Udarniška delovna akcija Premogovnika Velenje na Golteh

Premogovnik Velenje organizira udarniško akcijo za pomoč pri izvedbi del na spodnji postaji nihalke v Žekovcu, v kateri bodo udarniško sodelovali člani Jamske reševalne čete Premogovnika Velenje, Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Premogovnika Velenje, Športnega društva PV, Harmonikarski orkester Barbara, Šaleškega alpinističnega odseka Velenje – postaja Celje, Gorske reševalne službe ter zaposleni v Skupini Premogovnika Velenje. Opravljena bodo osnovna vzdrževalna dela, ki bodo prispevala k lepši podobi smučarskega centra.
Na Golteh, ki se spreminjajo v enega najbolj prepoznavnih slovenskih smučišč, se v tem času pospešeno izvajajo investicijska dela pri izgradnji novega hotela, v katerem bo na voljo 116 ležišč, ob njem pa 32 apartmajev s 160 ležišči.
Z udarniško akcijo, ki bo potekala v soboto, 9. oktobra 2010, med 8. In 13. uro, želijo velenjski rudarji prispevati k lepši okolici v Občini Mozirje in polepšati spodnjo postajo gondole v Zimskem centru Golte.