SKUPINA PV

Sporočila za medije

22.10.2010

Papirus za najboljšo fotografijo v Rudarju časopisu Premogovnika Velenje

Interno komuniciranje ima v Premogovniku Velenje dolgo tradicijo

Drugi dan 14. Slovenske konference za odnose z javnostmi, SKOJ, ki med 20. in 22. oktobrom poteka v Podčetrtku, so zaključili s podelitvijo nagrad najboljšim internim glasilom Papirus in nagrade za naj prostovoljca minulega leta. Nagrado Papirus 2010 za najboljšo fotografijo je drugo leto zapored prejel Premogovnik Velenje, letos za fotografijo Rudarskega okteta v časopisu Rudar (glavna in odgovorna urednica Diana Janežič). Avtor fotografije je oblikovalec Rudarja Ivo Hans Avberšek, zaposlen v Studiu HTZ.

Zmagovalna fotografija Rudarskega okteta je nastala ob izdelavi celostne podobe 30-letnice okteta; v Rudarju je bila objavljena kot najava slavnostnega koncerta. Avtor je ob izdelavi podobe za slavnostni koncert postavil člane Rudarskega okteta, oblečene v rudarske uniforme, v rekultivirano območje ob Škalskem jezeru, nad odkopna področja Premogovnika Velenje, v okolje, kjer se zaposleni rekreirajo ter tako povezal težko delo s sprostitvijo po njem. Zanimiva je postavitev okteta, ki ni klasična zborovska, temveč razgibana in spominja na notno črtovje.

Interno komuniciranje v Premogovniku Velenje ima dolgo tradicijo. Časopis Rudar izhaja od leta 1953, prav danes pa mineva 35 let, odkar je 22. oktobra 1975 prvič začel oddajati interni radio. Zaposleni v Premogovniku Velenje lahko vsak delovni dan poslušajo program internega radia prek zvočnikov v delovnih prostorih ali prek intraneta na svojih računalnikih. V oddajah redno poročajo o proizvodnji in poslovanju Premogovnika in njegovih družb, o varstvu pri delu, varovanju okolja, izobraževanju zaposlenih, kulturnem utripu v podjetju, posredujejo nasvete za varno in zdravo delo ter življenje, obveščajo tudi o športnih, kulturnih in družabnih dogodkih, spremljajo dogodke v Velenju, Šaleški dolini in sploh vse, kar je povezano s Skupino Premogovnik Velenje.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas