SKUPINA PV

Sporočila za medije

17.11.2010

Odgovor na članek na spletnih straneh Požareport.si

V javnosti se nadaljujejo polemike okrog izgradnje nadomestnega bloka 6 Termoelektrarne Šoštanj. Iniciatorji le-teh pri tem ne izbirajo sredstev, tudi ko »se jim zapišejo« zelo očitne laži in podtikanja. Oglašamo se v zvezi s člankom, ki je bil objavljen na spletni strani pozareport.si. v sredo, 17. 11. 2010, pod naslovom Ponudba na mizi: Rotnik nazaj, Radičeva brez interpelacije, Kopač gre. V omenjenem članku je navedenih cel kup namigovanj, neresnic in napačnih zaključkov. Najhujši med njimi je prav gotovo ta, da naj bi direktor Premogovnika Velenje dr. Milan Medved iz ozadja rušil ugled direktorja Termoelektrarne Šoštanj dr. Uroša Rotnika.

Po mnenju dr. Milana Medveda je dr. Uroš Rotnik eden največjih strokovnjakov s področja energetike, ki jih ima Slovenija, odličen menedžer s sposobnostjo strateškega razmišljanja in človek z velikim čutom za zaposlene in lokalno okolje.

V Premogovniku Velenje odločno zanikamo vsa namigovanja, da naj bi iz ozadja zamenjavo dr. Uroša Rotnika pripravljal dr. Milan Medved. Je pa ta članek očitno še zadnji poizkus nasprotnikov izgradnje bloka 6 Termoelektrarne Šoštanj, ki želijo s tem vnašati nemir v – do sedaj pri podpori TEŠ6 – enotno Šaleško dolino.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas