30.11.2010

Dan odprtih vrat v Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju

Letošnji god sv. Barbare, zaščitnice rudarjev, bodo v Muzeju premogovništva Slovenije, že tradicionalno obeležili z Dnevom odprtih vrat. V soboto, 4. decembra 2010, bo obiskovalcem omogočen brezplačen ogled muzeja.

Muzej premogovništva Slovenije je postavljen v resnično okolje nekdanje Jame Škale, v rudarske rove 180 m globoko pod zemeljsko površino, na eni od najdebelejših znanih plasti premoga na svetu. Muzej je prejel številna priznanja, med drugim posebno priznanje Evropskega muzejskega foruma, Valvazorjevo priznanje, Fordovo nagrado za ohranjanje tehnične dediščine in Zlati grb Mestne občine Velenje.
Na dan odprtih vrat bo prirejen ogled muzeja možen od 8.30 do 17. ure (zadnji vhod v jamski del muzeja ob 15. uri). Prosimo, da rezervirate svoj termin ogleda na telefonsko številko 03 5870 997.

Od 1. decembra 2010 do 20. januarja 2011, bo v Beli garderobi na ogled razstava »Sonca« profesorja Darka Slavca. V tamkajšnji kopalnici pa si lahko do 16. decembra ogledate razstavo Moje zvezdarne Pavla Kunaverja, pionirja slovenske amaterske astronomije.

Vabljeni k ogledu!