10.12.2010

Sprejem NK Rudar in ŽNK Škale

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi so v začetku decembra predčasno končali jesenski del sezone. Sneg je onemogočil nadaljnje igranje in Nogometna zveza Slovenije je preostale kroge jesenskega dela preložila na pomlad 2011.
Nogometaši NK Rudarja so sezono sklenili na 5. mestu, ostali pa so brez štirih načrtovanih tekem, na katere so bili po besedah Bojana Prašnikarja, trenerja članske ekipe NK Rudar, dobro pripravljeni. »Glede na zastavljene cilje, med katerimi je bil tudi ta, da bi bili boljši, kot smo bili lani, smo uspešno prestali jesenski del prvenstva. V tem času je uspešno zaživela tudi ekipa, v kateri je bilo veliko sprememb. Odšlo je precej igralcev, bilo je nekaj večjih poškodb, prišlo je nekaj novih, mladih igralcev, ki prej niso igrali na polno. To je terjalo več časa, da smo ekipo konsolidirali, uigrali.«
Menjave v ekipi so botrovale nihanjem v kvaliteti igre in rezultatih, a zadnja serija petih tekem brez poraza je NK Rudar postavila na 5. mesto. »Liga je precej izenačena, v zbranih točkah odstopa edino NK Maribor na prvem mestu. Sicer pa med posameznimi ekipami ni velikih razlik in vsaka tekma lahko precej premeša vrstni red na lestvici. Zato moramo biti pozorni na dogajanje v spomladanskem delu,« še meni Prašnikar.
Letošnja sezona je bila izjemno dolga, saj so bili igralci v maksimalnem tempu kar pet mesecev in pol, zato je premor morda prišel ob pravem času. Igralci bodo imeli dvajset dni počitka, nato pa bodo samostojno do začetka priprav na spomladanski del prvenstva izvajali individualni program.
Ob koncu jesenskega dela sezone je 8. decembra direktor Premogovnika Velenje dr. Milan Medved pripravil tradicionalni sprejem za člane NK Rudar, članice ŽNK Rudar-Škale, upravni odbor kluba, trenerje vseh selekcij in druge sodelavce v klubu. Ocenil je, da je organizacija kluba za slovenske razmere na visokem nivoju ter da je Premogovnik Velenje kot glavni sponzor zadovoljen z delom moške in ženske nogometne ekipe ter z delom vseh mlajših selekcij.
»Zaupamo v vaše sposobnosti in nanje tudi računamo. Vesel sem, da se je v drugem delu prvenstva športna sreča nasmehnila tudi nam in da na premor odhajate na 5. mestu. Čestitam vam za igro v tem delu sezone, v nadaljevanju prvenstva pa želim, da vsi vložimo še več naporov v delo, da bodo rezultati na športnih igriščih odraz vaših sposobnosti in potencialov. Premogovnik Velenje se bo še naprej trudil, da bo klub dobro organiziran, finančno stabilen, postavili pa si bomo še višje cilje,« je dejal dr. Medved.