SKUPINA PV

Sporočila za medije

29.03.2011

Rudarji Premogovnika Velenje – heroji za vse čase

»Heroji za vse čase« je vseslovenski socialni projekt podjetja Birt iz Velenja, v katerem želijo izpostaviti predstavnike posameznih poklicev z namenom prepoznavnosti in spoštovanja v svojem poklicu. V Premogovniku Velenje se zavedamo, da so zaposleni neprecenljivi kapital podjetja,  zato  smo se odločili, da v omenjenem projektu tudi sodelujemo.

Podjetje Birt si skupaj s Sašem Hribarjem ter Valom 202 skuša prizadevati za vrnitev pozitivnih občutkov ljudem vseh poklicev. Ljudem, ki z vnemo in zanosom opravljajo svoj poklic in pri tem niso medijsko izpostavljeni. Projekt »Heroji za vse čase« poteka skozi radijsko oddajo, v kateri voditelj oddaje išče »heroje« posameznih poklicev. Oddaja je na sporedu vsako soboto ob 11. uri na Valu 202, v okviru programa Radia Slovenija.

Na spletnem portalu www.heroji.si lahko predlagate vaše lokalne heroje in zanje tudi glasujete. Akcija iskanja herojev poteka v tem ciklu do 11. junija 2011. Ob zaključku sezone bodo izglasovani zmagovalci razglašeni na javni prireditvi. V sklopu akcije potekajo tudi nagradne igre, pri katerih pokrovitelji nagrajujejo izžrebane glasovalce – na spletnem portalu in na plačljivih telefonskih številkah 090 500 501 (502, 503 ali 504), kjer poteka tedensko glasovanje za »Naj poklic tedna«. Akcijo lahko spremljate tudi preko socialnih omrežij Facebook in Twitter.

Premogovnik Velenje se kot družbeno odgovorno podjetje zaveda, da so za uspešno podjetje pomembni dobri medsebojni odnosi. Gradimo jih že več kot 135 let, zato za naš poklic – poklic rudarja še vedno veljajo načela pripadnosti, požrtvovalnosti, tovarištva in nesebične pomoči. Neomajna vera v medsebojno pomoč je med rudarji vir moči za premagovanje strahu pred skrivnostnimi silami podzemlja in vez, ki daje poklicu poseben čar. Znanje, trud, prizadevnost in nenehno učenje so tiste lastnosti posameznikov, ki danes pripomorejo k uspešnosti pridobivanja premoga v zahtevnih razmerah pod zemljo. Našteto je več kot dober razlog za to, da razmislimo, komu bomo namenili svoj glas.

Vabimo vas, da na spletni strani www.heroji.si/poklici/rudarji/ glasujete za svojega heroja.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas