SKUPINA PV

Sporočila za medije

11.04.2011

Rudarski oktet Premogovnika Velenje v Esslingenu v Nemčiji navdušil

Rudarski oktet Velenje je med 30. marcem in 3. aprilom 2011 na povabilo West-Ost-Gesellschaft Esslingen obiskal pobrateno mesto Esslingen v Nemčiji. Na dveh koncertih, kjer so prepevali slovenskim zdomcem, so vzpostavili trdno vez ter prejeli pozdrave Slovencem v rodno domovino.
V štiridnevnem gostovanju so jih sprejeli predsednik društva West-Ost-Gesellschaft Esslingen Helmut Thienwiebelter nadžupan mesta dr. Markus Raab s člani občinskega sveta in sodelavci mestne občine.
V katedrali Munster St. Paul so z zahtevnim enournim programom s sakralnimi, slovenskimi narodnimi in črnskimi duhovnimi pesmimi poslušalce navdušili. Po koncertu so slovenskim zdomcem ob klepetu pred cerkvijo s slovensko pesmijo ponovno pričarali občutek domačnosti. V Breitwiesenschule v Hochdorfu so izvedli drugi koncert za zdomce, ki je potekal v bolj intimnem vzdušju. Vez s poslušalci je bila tako močna, da koncerta zlepa niso zaključili.
Rudarski oktet Premogovnik Velenje je bil ustanovljen pred več kot 30. leti z namenom negovanja lepe slovenske pesmi, predvsem rudarske. Oktet je v tem obdobju obogatil in razširil svoj repertoar od stanovske, narodne in umetne, renesančne, čitalniške, romantične, domovinske, sodobne, slovenske in tuje pesmi do črnske duhovne, sakralne in nabožne, popevke in celo narodno-zabavne pesmi.
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas