SKUPINA PV

Sporočila za medije

18.04.2011

Projekt »Podzemna pustolovščina v Velenju« finalist izbora Evropska destinacija odličnosti 2011

Slovenska turistična organizacija je v okviru projekta EDEN (European Destinations of ExcelleNce) objavila razpis za izbor Evropska destinacija odličnosti 2011 v Sloveniji. Tema letošnjega izbora je Turizem in oživljanje nepremične kulturne dediščine. V finale se je uvrstil tudi projekt Premogovnika Velenje »Podzemna pustolovščina v Velenju«, ki je nastal v sodelovanju s Turistično-informacijskim centrom Mestne občine Velenje.
Projekt Podzemna pustolovščina v Velenju temelji na zgodbi Muzeja premogovništva Slovenije, ki  je eden bolj obiskanih muzejev v Sloveniji. Popelje nas na zanimivo pot v nekoč aktivne rove jame Škale, 180 metrov pod površje Zemlje. Muzej je prejel številna priznanja, med drugim posebno priznanje Evropskega muzejskega foruma, Valvasorjevo priznanje, Fordovo nagrado za ohranjanje tehnične dediščine, priznanje Gospodarske zbornice Slovenije in Zlati grb Mestne občine Velenje.
Strokovna komisija je za izbor Evropske destinacije odličnosti 2011 izbrala štiri finaliste, ki so dosegli najvišje število točk. Poleg projekta Podzemna pustolovščina v Velenju so v finalu še idrijska Zgodba za vse čase, Podzemlje Pece – turistični rudnik in muzej ter Žička kartuzija v Dolini svetega Janeza Krstnika. Strokovna komisija bo destinacije v prihodnjih dneh obiskala na terenu ter se na podlagi ogleda dokončno odločila o zmagovalni.
Slovenskim destinacijam odličnosti se bo v letu 2011 tako pridružila že četrta evropska destinacija odličnosti v Sloveniji. Zmagovalna destinacija bo predvidoma znana v mesecu maju 2011.
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas