18.06.2011

Rudar zmagovalec v kategoriji najboljša naslovnica na razpisu za nagrado Papirus 2011, v kategoriji najboljša fotografija na 2. mestu

Sekcija internih komunikatorjev, ki deluje v okviru Slovenskega društva za odnose z javnostmi, je tudi letos razpisala nagrado Papirus 2011. Zanjo so se lahko potegovala interna glasila, njihove naslovnice, fotografije ter elektronski časopisi, ki so izšli med 1. aprilom 2010 in 31. marcem 2011. V Premogovniku Velenje smo tekmovali v treh kategorijah, in sicer: z internim glasilom Rudar, naslovnico in fotografijo. Naslovnica internega časopisa Rudar, s fotografijo avtorja Iva Hansa Avberška, oblikovalca Rudarja iz Studia HTZ, je bila ocenjena za najboljšo naslovnico. Interni časopis Rudar je zasedel tudi drugo mesto v kategoriji najboljša fotografija – avtor fotografije je Miran Beškovnik, zaposlen v Premogovniku Velenje, ter 9. mesto v kategoriji internih glasil.

Na zmagovalni naslovnici internega časopisa Rudar, št. 9/2010, je napis ODKRIVAMO, ki ga je Kulturno društvo prostoRož iz Ljubljane v septembru 2010 postavilo na deponijo premoga ob prometni industrijski cesti na relaciji Velenje–Šoštanj. Avtor fotografije na naslovnici je Ivo Hans Avberšek. Do 20 m velik napis iz vreč je nastal v okviru projekta Kako se napiše SUPER mesto na pobudo Mestne občine Velenje. Edinstveno sporočilo je mimoidoče opozarjalo na mestne posebnosti in najbolj prepoznavne simbole mesta, med katere Premogovnik Velenje nedvomno sodi. Premogovnik Velenje kot odločilen dejavnik mestnega razvoja tako v preteklosti kot danes se je predstavil z napisi na treh lokacijah – na deponiji premoga, stari elektrarni ter na površini Velenjskega jezera. Simbolično smo z njo želeli prikazati izreden pomen premoga in Premogovnika Velenje za mesto Velenje in tudi širšo okolico.

2. mesto v kategoriji fotografija je zasedla fotografija Mirana Beškovnika, objavljena v internem časopisu Rudar, št. 11/2010, na kateri je predstavljeno najzmogljivejše hidravlično podporje v jami Premogovnika Velenje na odkopu –50/C, ki je plod domačega znanja, saj so ga skupaj s proizvajalcem razvili velenjski strokovnjaki. Na odkopu je montiranih 86 sekcij novega hidravličnega podporja, ki so izdelane iz zelo kvalitetnih materialov na podlagi izkušenj Premogovnikovih strokovnjakov ter prilagojenih razmeram v velenjskem premogovniku. Simbolično smo z njo želeli prikazati največji dosežek Premogovnika Velenje v zadnjih letih.

Prvo nagrado med revijami, to je Papirus, bo na uradni podelitvi nagrad na letošnji 15. Slovenski konferenci za odnose z javnostmi, ki bo potekala oktobra 2011, ponovno prejela revija Obzornik Zavarovalnice Triglav, v kategoriji najboljša naslovnica je zmagovalec interni časopis Rudar s fotografijo Iva Hansa Avberška, v kategoriji najboljša fotografija pa je zmagovalec časopis Utrip iz Krke.

1. mesto naslovnica Rudar (178 KB)

2. mesto v kategoriji fotografija