29.06.2011

Direktor Premogovnika Velenje sprejel nagrajene inovatorje

V torek, 28. junija 2011, je direktor Premogovnika Velenje dr. Milan Medved na Vili Široko v Šoštanju pripravil sprejem za avtorje najboljših inovacij v SAŠA regiji za leto 2011 zaposlenih v Skupini Premogovnik Velenje.

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica je med 14 prejetimi predlogi podelila zlato priznanje podjetju HTZ Velenje za Drobilnik premoga PV – HTZ, Premogovniku Velenje pa dve srebrni priznanji za inovaciji Mehanizirana podgradnja jamskih prog s pomočjo podajalnika lokov PL08 – PV in Avtomatizacija transporterjev premoga na pripravskih deloviščih. Na sprejemu je zbrane avtorje inovacij nagovoril dr. Milan Medved: »V Premogovniku Velenje tudi v prihodnosti računamo na inovativni pristop, saj je plod takšnega pristopa med drugim tudi razvoj najboljše sekcije za odkopavanje debelih slojev premoga. Zaslužni za to ste vi, vaši sodelavci in pretekle generacije, ki ste s svojim inženirskim znanjem in sodelovanjem s tujimi dobavitelji opreme, razvili najboljšo opremo tudi v svetovnem merilu.« Dr. Medved je še izpostavil pomembnost prepletenosti Premogovnika Velenje in njegove hčerinske družbe HTZ Velenje, ki s skupnim nastopom uspešno tržita uveljavljeno blagovno znamko podjetja.

Premogovnik Velenje je pristopil k aktivnemu pospeševanju inovacijske dejavnosti na vseh področjih svojega delovanja. V Skupini si prizadevamo, da za svoje zaposlene ustvarjamo okolje, v katerem z veseljem delajo in imajo možnost biti ustvarjalni. Inovacije so plod lastnega inženirskega znanja, zato smo še posebej ponosni na vse avtorje inovacij, ki s svojim znanjem in kreativnim razmišljanjem v veliki meri pripomorejo k doseganju zastavljenih ciljev. Vsako leto organiziramo tudi akcijo Inovator leta, kjer še posebej izpostavimo najboljše inovatorje, najboljše promotorje in najboljše organizacijske enote. Naš cilj je pripeljati kreativno razmišljanje v vsako celico delovanja podjetja in s tem doseči še boljše poslovne rezultate podjetja.