SKUPINA PV

Sporočila za medije

29.08.2011

ESTO v HTZ Velenje uspešno izvaja gradbena, obrtniška in instalacijska dela

Hčerinsko podjetje Premogovnika Velenje HTZ Velenje uspešno kljubuje gospodarski situaciji in pridobiva nove posle. Zdrava finančna sredina in tehnična ustreznost sta ključni konkurenčni prednosti, ki v HTZ Velenje prinašata novo znanje in izkušnje ter povečujeta tržni delež. Slaba gospodarska situacija torej ni nujno vedno in povsod slaba, saj v sebi nosi tudi veliko izzivov in priložnosti.

V aprilu pridobljeni posel s podjetjem BSH Hišni aparati za izgradnjo nadzidave hale PM – BSH v Nazarjah, ki je eden pomembnejših poslov, ki jih je podjetje HTZ Velenje pridobilo v zadnjem času, se uspešno zaključuje. Tehnični prevzem del bo konec avgusta, v septembru pa sledi slavnostna otvoritev.

Pri izgradnji Zimskega olimpijskega centra na Rogli HTZ Velenje izvaja strojne instalacije. Dela bodo potekala v dveh fazah, in sicer: prvi del v obdobju poletje/jesen 2011 in drugi del v obdobju pomlad/poletje 2012. Gradbena in del obrtniških del izvajajo pri izgradnji trgovsko-stanovanjskega objekta KEA v Šentjurju pri Celju ter jih bodo zaključili v prihodnjem letu. V Šmarjah pri Jelšah podjetje HTZ Velenje izvaja kompletna gradbeno-obrtniška dela pri izgradnji prizidka pediatrične ambulante k zdravstvenemu domu. Dela bodo zaključena jeseni letos. Od aprila 2011 izvajajo elektro in strojne gradbene instalacije in srednje napetostne instalacije na hidroelektrarni HE Krško ter jih bodo predvidoma zaključili v maju 2012. Tudi v TE Šoštanj že od aprila letos izvajajo ozemljitvena dela za objekt TEŠ 6. Na objektu TERRA Brežice izvajajo strojne instalacije za proizvodni objekt in se dogovarjajo tudi za izvedbo elektro instalacij.

Za novi fitnes in SPA center v Velenju izvajajo instalacijska dela ter gradbeno-obrtniška dela, ki jih bodo uspešno zaključili še ta mesec. Instalacijska dela izvajajo tudi na objektu pošte in lekarne v Zrečah. Do maja 2012 bo podjetje HTZ Velenje izvajalo pripravljalna in instalacijska dela pri izgradnji stanovanjskih blokov v Nazarjih. Do konca leta 2011 pa bodo v sodelovanju s podjetjem Kograd IGEM izvedli začetno fazo izgradnje depandans na Golteh.

»Pri pripravi plana za letošnje leto smo bili optimistični, saj smo si eksterni plan zastavili skoraj 30 % višje od lanske realizacije,« je dejal Stane Blagotinšek, vodja programa ESTO. Za pridobitev poslov so bili poleg najugodnejše cene pomembni predvsem dobra tehnična usposobljenost kadrov, reference v zadnjem obdobju in finančna stabilnost podjetja, ki je v zadnjem obdobju ključna prednost pri pridobivanju poslov. »Veseli nas, da imamo dobra izhodišča za realizacijo plana ter kljub večjim obremenitvam vseh zaposlenih v programu ESTO uspešno uresničujemo zastavljene cilje. Ker smo v zadnjem času uspešno izvajali tudi gradbene posle in s tem nadgradili naše znanje, izkušnje in reference, smo sedaj sposobni prevzeti posle z gradbenimi, obrtniškimi in instalacijskimi deli.«

HTZ Velenje zelo uspešno kljubuje tržnim razmeram, konstantno povečuje prihodke, razširja znanje in skrbi za nova kvalitetna delovna mesta. Tudi v prihodnje bodo pri vseh programih vlagali vse napore v aktivnosti, ki bodo posledično pripeljale do podobnih projektov. Zaposleni v podjetju HTZ so že večkrat dokazali, da zmorejo, hočejo in znajo pridobiti posel, kvalitetno izpeljati projekt in s tem vsako leto povečevati prihodke na zunanjih trgih.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas