SKUPINA PV

Sporočila za medije

08.09.2011

Muzej premogovništva Slovenije ima novo podobo spletne strani in novo zloženko

Muzej premogovništva Slovenije v Velenju tudi v letu 2011 nadaljuje z različnimi aktivnostmi in dejavnostmi, ki bi v muzej in v Velenje privabile čim več obiskovalcev. V skladu z novo celostno grafično podobo Muzeja so prenovili podobo spletne strani in izdali novo zloženko v kar sedmih jezikih.

Muzej premogovništva Slovenije je z namenom še učinkovitejše promocije prenovil podobo svoje spletne strani. Kreativna zasnova in zanimive vsebine nudijo obiskovalcem spletne strani vse potrebne informacije. Obiskovalci lahko na spletni povezavi http://muzej.rlv.si/ poleg osnovnih informacij, kot so lokacija muzeja, odpiralni čas, cenik ogledov ter programi obiskov, najdejo tudi različne zanimivosti glede rudarskih simbolov, si ogledajo promocijski film, povabili pa vas bodo tudi k praznovanju rojstnih dni. Za najmlajše so pripravili spletno igrišče Ligijev Premogovnik, ki omogoča otrokom, da skupaj z maskoto Premogovnika Velenje krtom Ligijem preko zabavne in poučne igrice odkrivajo skrivnostni svet podzemlja. Maskota Ligi je dobila ime po vrsti premoga – lignitu, ki ga kopljejo v velenjskem Premogovniku. Po muzeju se boste lahko sprehodili tudi virtualno, kar omogoča projekt, ki temelji na interaktivni 360-stopinjski panorami muzeja. Prav tako je na voljo virtualna predstavitev Premogovnika Velenje, ki si jo je možno na spletni povezavi http://www.rlv.si/si/VRRLV/nacrt.html ogledati že od marca letos, ko so podzemno pridobivanje premoga prvič na svetu predstavili na virtualni način. Vsebine na spletni strani bodo aktivno dopolnjevali in nadgrajevali in s tem omogočili uporabnikom, da spremljajo najnovejša dogajanja v muzeju.

Muzej premogovništva Slovenije svojo ponudbo bogati tudi s postavitvami razstav različnih umetnikov. Do 15. septembra 2011 je na ogled razstava akademskega kiparja in Prešernovega nagrajenca Stojana Batiča »Rudarji«. 15. septembra ob 13. uri pa bo v muzeju odprtje razstave umetniške fotografije umetnostne zgodovinarke in likovne kritičarke Tatjane Pregl Kobe. Fotografski cikel z delovnim naslovom Odsotnost je zgodba o občutkih rudarjev brez razkritja posameznih rudarjev. Poleg občasnih razstav in različnih dogodkov Muzej ponuja tudi kulturne vsebine, kot so otroške delavnice, predavanja, gledališke in glasbene predstave.

Več informacij:

Stojan Špegel
Vodja Muzeja premogovništva Slovenije
041-782-692

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas