SKUPINA PV

Sporočila za medije

12.09.2011

Premogovnik Velenje bo obdaril prvošolce

Premogovnik Velenje bo ob letošnjem vstopu v šolske klopi ponovno obdaril prvošolce iz Mestne občine Velenje ter občin Šoštanj in Šmartno ob Paki. Vseh učencev, ki so v Šaleški dolini prvič sedli v šolske klopi, je v letošnjem letu 443. Otroci bodo v spomin na prvi šolski dan prejeli knjigo Neže Maurer Ti si moje srce.

Skrb za prihodnost in varnost je v Skupini Premogovnik Velenje bila in tudi bo v prihodnje na prvem mestu. Premogovnik Velenje je tri leta zapored prvošolčke iz Mestne občine Velenje ter občin Šoštanj in Šmartno ob Paki za varno pot v šolo obdaril s simbolično rumeno majičko. Za obdaritev prvošolčkov v šolskem letu 2011/2012 smo izbrali knjigo, ki pomaga otrokom, da dojamejo tisto, čemur odrasli rečemo enost, strpnost, humanost, saj menimo, da tega v sedanjem času še posebej primanjkuje. Kratka besedila v knjigi staršem in učiteljem ponujajo izvrstno iztočnico za pogovor o teh tematikah. Knjiga sporoča, kako imamo tako ljudje različnih ras kot tudi živali enako srce in da, ko imamo koga radi, mu rečemo, da je »moje srce«.

Na Osnovni šoli bratov Letonje v Šmartnem ob Paki bodo ob tej priložnosti pripravili kratek kulturni program. Učence in učitelje bo v imenu Premogovnika Velenje pozdravil vodja Izobraževalnega centra Premogovnika Velenje Boris Potrč. Za veselje otrok bo poskrbel tudi krtek Ligi – maskota Premogovnika Velenje.

Prijazno ste vabljeni, da se nam pridružite v petek, 16. septembra 2011, ob 10. uri v avli Osnovne šole bratov Letonje v Šmartnem ob Paki.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas