SKUPINA PV

Sporočila za medije

29.10.2008

Oktobrska številka Rudarja

V sredo, 29. oktobra, je izšla 8. letošnja številka Rudarja. Naslovnica s fotografijami s prvega mehaniziranega odkopa v jami Mramor v Bosni in Hercegovini vas vabi k branju zapisa o slovesnosti ob začetku delovanja tega odkopa, mi pa vas vabimo, da še prej preberete aktualni intervju z direktorjem dr. Milanom Medvedom. O tem, kakšni razvojni izzivi nas čakajo. A kot boste brali v nadaljevanju, izzive uresničujemo sproti in se zgodovinski dnevi kar vrstijo – v oktobru je začel delovati 210-metrski odkop G2B in na površino smo poskusno poslali prvi videoposnetek iz jame.

Hkrati se oziramo v prihodnost z razpravami in delom pri projektu zmanjševanja emisij toplogrednih plinov ter z navezovanjem stikov z državami JV Evrope za prodajo našega rudarskega znanja.
Načrtovani uspehi in dosežki nas čakajo, če bomo znali varno delati. In da se pri nas varnost piše z veliko začetnico je bilo povedano na 8. konferenci kakovosti, ki je letos govorila o varnem in zdravem delu, kako skrbimo za varnost pa je pokazala tudi oktobrska taktična gasilska vaja.

Znanje je pomembno in gonilo napredka, zato smo skupino sodelavcev izobrazili za pridobivanje sredstev EU za sofinanciranje projektov, v Šolo poslovnih znanj pa smo vključili mlade sodelavce Skupine PV. Izobraževanje in zaposlovanje sta bili temi zaposlitvenega sejma, na katerem smo predstavili naše potrebe po kadrih in v okrogli mizi zaposlovanje invalidov.
Delovno je bilo tudi v povezanih družbah. PV Invest je zagrizel v velik in pomemben projekt, prenovo stare velenjske elektrarne, ki bo obnovljena nudila prostore energetskemu inštitutu, fakulteti za energetiko in muzeju termoenergetskih naprav. RGP se predstavlja na trgih izven Slovenije.

Bogata je tokrat bera novic s kulturnega področja – odprli smo novi razstavi, prenovili zbirke v Muzeju premogovništva Slovenije, Rudarski oktet je gostoval v Franciji, Pihalni orkester stopa v novo abonmajsko sezono.
Na straneh kluba upokojencev predstavljamo Rudija Strmčnika kot oglarja, zabeležili pa smo tudi prvi izlet članov kluba.
V rubriki Zdravje preberite o preobremenjenosti, za sprostitev pa lahko rešite nagradno križanko PV Investa.

Prijetno branje!
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas