SKUPINA PV

Sporočila za medije

28.10.2008

Prometni režim Lokalca med prazniki

V Mestni občini Velenje so uspeli tudi s pomočjo Premogovnika Velenje zagotoviti finančna sredstva, ki bodo občanom tudi v novembru omogočala brezplačen prevoz z Lokalcem. Poleg tega bodo rumeno progo, novo progo mestnega potniškega prometa, ki so jo uvedli prvega septembra, razširili. Dodali bodo dve novi postajališči – v Šaleku pri Intersparu in v Pesju pri Kinološkem društvu.

Ob dnevu spomina na mrtve je zelo povečan promet v smeri pokopališč. Zato bodo občanom 31. oktobra in 1. novembra 2008 omogočili vožnjo z Lokalcem tudi do pokopališča v Podkraju.
Od 8. do 18. ure bo Lokalc vsakih 30 minut zapustil glavno avtobusno postajo, nato bo peljal po že utečeni progi do postajališča Rudarski dom (stari Kino), v krožišču pa bo obrnil ter pot nadaljeval proti železniški postaji (in ne proti mestnemu stadionu) ter po Partizanski cesti peljal proti Podkraju.

Ker bo 31. oktobra in 1. novembra spremenjen tudi prometni režim mimo pokopališča v Podkraju, bo Lokalc pot mimo pokopališča nadaljeval čez Lokovico, nato pa po Partizanski cesti nazaj proti mestu. Ustavil bo na postajališču pri Cvetličarni Iris in se vrnil na glavno avtobusno postajo v Velenju.

Analize, ki so bile opravljene v septembru in oktobru, so pokazale, da se z mestnim potniškim prometom zelo malo potnikov vozi po 20. uri, zato bo od 2. novembra dalje spremenjen tudi vozni red Lokalca. Zadnji avtobus bo glavno avtobusno postajo zapustil ob 20.03 in vožnjo zaključil ob 20.50.

MO Velenje obvešča, da bo v petek, 31. oktobra, in v soboto, 1. novembra, med 7. in 19. uro promet v bližini pokopališč v Podkraju in Škalah potekal enosmerno.
Obiskovalci pokopališča Podkraj bodo lahko svoje avtomobile oba praznična dneva parkirali pred Razstavno- prodajnim salonom Gorenje in pred prodajalno Hofer.
Vse voznike opozarjamo, naj upoštevajo spremenjeno prometno signalizacijo. Usmerjanje prometa in nadzor bodo izvajali policisti Policijske postaje Velenje in občinski redarji. Če je le mogoče, pa se do pokopališča pripeljite z Lokalcem.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas