SKUPINA PV

Sporočila za medije

08.10.2011

Skupini Premogovnik Velenje priznanje za najbolj izvirno promocijo na sejmu ZEPS v Zenici

Skupina Premogovnik Velenje s svojimi hčerinskimi podjetji postaja vedno bolj prepoznaven slovenski izvozni artikel. Prav v tem času se namreč predstavlja na mednarodnem sejmu ZEPS, ki poteka med 4. in 9. oktobrom 2011 v Zenici v Bosni in Hercegovini. Sejem ZEPS je največji poslovno-sejemski dogodek v BIH. Namenjen je predstavitvi izdelkov, tehnologij in storitev s področja kovinske industrije, strojegradnje, gradbeništva, rudarstva, lesne industrije, informatike, farmacije in medicinske opreme, tekstila in usnja, grafične in tiskarske industrije, logistike in transporta, inovacij in novih tehnologij. V letu 2010 se je na sejmu predstavilo več kot 500 razstavljavcev iz 31 držav, obiskalo pa ga je več kot 62.000 obiskovalcev.
»Sodelovanje na sejmu ZEPS je za Skupino Premogovnik Velenje dobra priložnost za predstavitev naših blagovnih znamk, storitev in izdelkov ter ostale ponudbe skrbno izbranim potencialnim poslovnim partnerjem,« je ob tem povedal direktor Premogovnika Velenje dr. Milan Medved. »Z izrednim veseljem smo sprejeli tudi novico, da je naša hčerinska družba HTZ Velenje za svoj razstavni prostor prejela sejemsko priznanje za najbolj izvirno promocijo na sejmišču, kar kaže na to, da so se naši sodelavci, ki so razstaviščni prostor pripravili, resnično zelo potrudili, za kar se jim iskreno zahvaljujem.«

Razstavni prostor Skupine Premogovnik Velenje so obiskali tudi vsi najvišji predstavniki Elektroprivrede (bosanskega elektrogospodarstva) in predsedniki uprav vseh bosanskih rudnikov ter slovenski veleposlanik v Bosni in Hercegovini Andrej Grasselli.

Direktor Premogovnika Velenje je povedal še, da je za nadaljnji razvoj skupine PV pomembna internacionalizacija delovanja. V zadnjih dveh letih so bili v ta namen storjeni pomembni koraki. Uspešno zaključen in za Premogovnik Velenje pomemben projekt v tuzelskem rudniku Mramor, kjer je šlo za celovito rešitev prenosa znanja ter za zagon nove proizvodnje oz. vpeljavo nove tehnologije, je dobro izhodišče za nadaljnje sodelovanje na območju Bosne in Hercegovine.

»Premogovnik Velenje sedaj svoje izkušnje, tehnologijo in znanje vse bolj prenaša na zunanje trge, ne več samo v JV Evropi, temveč tudi v svet. Na teh hitro rastočih energetsko-premogovnih trgih odpirajo številne nove poslovne priložnosti. Odlične ocene in pohvale s strani tujih revizorjev premogovniku prinašajo mednarodno veljavo in se obrestujejo tudi pri aktivnostih v tujini. Vlaganje v razvoj tehnologij in izobraževanje lastnega strokovnega kadra sta omogočila trženje bogatih rudarskih znanj na različnih tujih projektih ter širjenje obsega delovanja v evropske in svetovne države. Tako močno, kot je premogovnik v zadnjih dveh letih prisoten na mednarodnem trgu, še ni bil nikoli v zgodovini,« je še dodal dr. Milan Medved.


Skupina Premogovnik Velenje se je predstavila na sejmu ZEPS v Zenici.

Hčerinska družba HTZ Velenje je za svoj razstavni prostor prejela sejemsko priznanje za najbolj izvirno promocijo na sejmišču – v imenu podjetja sta priznanje prevzela direktor družbe Dejan Radovanović in vodja projekta Miran Glinšek.
  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas