SKUPINA PV

Sporočila za medije

09.10.2011

Podpis sporazuma o ustanovitvi skupnega podjetja Fairwood PV

V torek, 11. oktobra 2011, ob 10. uri bodo v Ligijevem salonu Muzeja premogovništva Slovenije v Velenju, 160 metrov pod zemljo, tam, kjer se je pred več kot 135 leti premogovništvo pravzaprav začelo, Premogovnik Velenje, Skupina Fairwood,  Cigler & partners in Chescor Capital podpisali sporazum o ustanovitvi skupnega podjetja, ki bo delovalo na področju premogovništva v Azijsko-pacifiški regiji.

S podpisom sporazuma bodo partnerji ustanovili skupno podjetje s sedežem v Singapurju, imenovano Fairwood PV. Eden glavnih strateških ciljev podjetja je postati vodilno regionalno podjetje, ki bo izvajalo različne rudarske storitve in projekte za podzemne premogovnike. Ciljni trgi so predvsem Indija, JV Azija in območje Pacifika.

Premogovnik Velenje in Skupina Fairwood sta 4. maja 2011 podpisala pismo o nameri, katerega predmet je lažje zagotavljanje učinkovitih storitev na azijskih trgih. Sodelovanje pomeni združitev visoko razvite tehnologije in know-how Premogovnika Velenje s poslovnimi povezavami ter marketinškimi znanji partnerjev. Namen je zapolnitev energetske vrzeli s celovito ponudbo storitev, ki bodo pripomogle pri modernizaciji in izgradnji novih podzemnih rudnikov v Azijsko pacifiškem območju, pri čemer bo poudarek na čim manjšem vplivu na okolje ter zagotavljanju varnosti pri delu.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas