SKUPINA PV

Sporočila za medije

28.11.2011

Sipoteh na lestvici najhitreje rastočih delodajalcev

V medijsko-raziskovalnem projektu in izboru najboljših zaposlovalcev Zlata nit 2011, ki poteka pod okriljem časnika Dnevnik in častnim pokroviteljstvom Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve RS, so že četrto leto oblikovali lestvico 100 najhitreje rastočih delodajalcev. Na uspešno 19. mesto se je uvrstil tudi Sipoteh, pridruženo podjetje Premogovnika Velenje.

Podjetje Sipoteh je bilo ustanovljeno konec leta 2006 in je pridruženo podjetje Premogovnika Velenje. Njihova osnovna dejavnost zajema izdelavo tehnološke in rudarske opreme, zvarjencev in konstrukcij iz visoko legiranih jekel, projektiranje, izdelavo sortirnih linij za ločevanje odpadkov ter proizvodnjo in servis rudarske opreme za Premogovnik Velenje. Odlikujejo jih visoka kakovost, fleksibilnost, kreativnost ter inovativen in strokoven kader.

Časnik Dnevnik je lestvico 100 najhitreje rastočih delodajalcev objavil na podlagi javno dostopnih bilančnih podatkov in predstavlja aktualen prikaz podjetij, ki jim je uspelo kljub gospodarski krizi v zadnjih treh letih povečati število zaposlenih. Zlata nit je vseslovenski izbor najboljših zaposlovalcev v kategoriji malih, srednje velikih in velikih podjetij. Sipoteh se z 29 zaposlenimi uvršča v kategorijo malih podjetij. Glavni kriteriji za uvrstitev podjetij na seznam so kakovost odnosa med zaposlenimi in organizacijo, uspešnost podjetja, ugotavljanje voditeljstva organizacije, velik vpliv na izbor pa ima glasovanje bralcev ter končna ocena izborne komisije. Pomembni so tudi izsledki raziskave, ki jo bo raziskovalni center do konca tega leta opravil med zaposlenimi v sodelujočih podjetjih. Vprašalnik se osredotoča na šest področij: temeljni odnos med podjetjem in zaposlenim, vloga in kakovost dela posameznika v podjetju, značilnosti organizacijske kulture in klime ter medsebojnih odnosov, podjetnost in inovativnost, kakovost delovnega okolja ter osebna rast in razvoj.

Ob uvrstitvi na ugledno lestvico je direktor Sipoteha Matej Zaluberšek dejal: »Za naše podjetje je to veliko priznanje in potrditev našega dosedanjega dela, hkrati pa zelo velika spodbuda za nadaljnje trdo delo. Ob predpostavki, da zelo veliko prihodkov ustvarimo na globalnem trgu, kjer vlada neizprosna konkurenca, ima uvrstitev na takšno lestvico še posebno težo.«

Lestvici 100 najhitreje rastočih delodajalcev bodo sledili 31. januarja 2012 objava seznama najboljših zaposlovalcev sodelujočih v Zlati niti, februarja predstavitev finalistov in razglasitev najboljših med najboljšimi, ki bo 22. marca 2012.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas