SKUPINA PV

Sporočila za medije

21.10.2008

Rudarski oktet Velenje na gostovanju v Franciji

Velenje, 21. 10. 2008 – Rudarski oktet Velenje, katerega umetniška vodja je Danica Pirečnik, v sezoni 2008/09 vstopa v 30. leto delovanja. V sklopu aktivnosti jubilejnega leta se je med 17. in 19. oktobrom 2008 mudil na gostovanju v Franciji, kamor je odšel na povabilo organizacijskega komiteja za mednarodno izmenjavo COEI, ki deluje v pobratenem mestu Velenja Vienne.

Predsednik COEI, Jean Francois Merle, ki je dober poznavalec Velenja, je gostovanje Rudarskega okteta organiziral kot veliko priložnost za promocijo Premogovnika Velenje, mesta Velenje in s tem tudi Slovenije. 

Pevce je slavnostno sprejel dolgoletni francoski poslanec in župan mesta Vienne Jacques Remiller, ki je v svojem nagovoru izpostavil velik poudarek sodelovanja med pobratenimi evropskimi mesti.

V Vienne je v času gostovanja potekal sejem, na katerem se je oktet predstavil na več prizoriščih ter bil povsod zelo dobro sprejet. Rudarski oktet je sicer v treh dneh imel štiri koncerte ter vrsto priložnostnih nastopov v Viennu in Lyonu. Ogledal si je znamenitosti teh dveh mest in pokusil kulinarične dobrote Francije. 

Posebej za gostovanje v Franciji je oktet v svoj repertoar vključil priredbo francoske ljudske pesmi »Chevaliers de la table ronde« – vitezi okrogle mize. Povsod, kjer jo je zapel, so z njim zapeli tudi poslušalci. Ta pesem je namreč ena izmed bolj priljubljenih ljudskih pesmi v Franciji. 

Da je bil Rudarski oktet eden izmed glavnih dogodkov v mestu, priča tudi to, da je lokalni radio snemal vse njihove koncerte, ki so bili na radiu predvajani v času gostovanja, v soboto, 18. 10., pa je s svojimi pesmimi  v živo gostoval tudi v eni izmed radijskih oddaj. Prav tako je bilo gostovanje opaženo tudi v tiskanih medijih, saj je bilo v treh dneh gostovanja v časopisih objavljenih več člankov s pozitivnimi kritikami nastopov in promocijo Velenja.

Rudarski oktet sicer za jubilejno leto pripravlja veliko aktivnosti, s katerimi bo obeležil svoje tridesetletno delovanje.


Rudarski oktet Velenje
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas