SKUPINA PV

Sporočila za medije

19.01.2012

Novoletni koncert Rudarskega okteta Velenje

Rudarski oktet Velenje, katerega začetki segajo v leto 1979, pod pokroviteljstvom Premogovnika Velenje organizira novoletni koncert. Koncert bo v soboto, 21. januarja 2012, ob 18. uri v Orgelski dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje.

Člani Rudarskega okteta Velenje bodo v prvem delu novoletnega koncerta pričarali praznično vzdušje z božičnimi pesmimi, v drugem delu pa bodo zazvenele črnske duhovne pesmi in pesmi slovenskih avtorjev. Kot solisti se bodo predstavili štirje člani okteta, in sicer Marko Meža - bariton, Boštjan Oštir, Maksimiljan Cigale in Samo Frankovič – vsi tenor. Zven orgel bodo z nekaj skrbno izbranimi skladbami predstavile dijakinje Umetniške gimnazije Šolskega centra Velenje, ki delujejo pod mentorstvom mag. Eme Zapušek in Dušanke Simonovič.

Vrhunska pevska zasedba, katere umetniški vodja je Danica Pirečnik, s svojimi odličnimi nastopi, bogatim repertoarjem, zavzetostjo, predvsem pa neustavljivo energijo navdušuje poslušalce tako doma kot v tujini. Med potrditve dela pretekle sezone sodita gostovanji v nemškem Esslingenu in francoskem Vienne, kjer so navdušili občinstvo in znova dokazali, da so bili in so še vedno promotorji kvalitetne slovenske glasbe. V času svojega delovanja so izdali kaseto »Okteti rudarjem« (1990) ter zgoščenke »So knapje skup zbrani« (1999), »Tema, luč in pesem« (2004) in »Velenje, srečno«, ki je izšla ob 30-letnici njihovega delovanja.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas