27.01.2012

Pihalni orkester Premogovnika Velenje vabi na tradicionalni novoletni koncert

Pester glasbeni utrip v Velenju, ki se v letošnjem letu uvršča med eno od šestih slovenskih mest v okviru Evropske prestolnice kulture, bo zaznamoval še en vrhunski dogodek. Domači godbeniki namreč v soboto, 28. januarja 2012, ob 19.30 uri v Domu kulture Velenje pripravljajo že tradicionalni novoletni in drugi abonmajski koncert v koncertni sezoni 2011/2012.

Izjemen energetski naboj med člani Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje in njihovim dirigentom Matjažem Emeršičem napoveduje novo zgodbo v zgodovini njihovih uspehov. Ljubitelje tovrstne glasbe čaka žanrsko pester program s solisti, ki zagotovo ne bo pustil nikogar ravnodušnega. Novoletni koncert bodo popestrili trije solisti, in sicer: Irena Yebuah Tiran – sopran, Anja Kožuh na alt saksofonu in Neva Beriša na flavti.

Že več kot 9 desetletij člane orkestra združuje glasba. Pred šestimi leti so zaorali ledino z uvedbo abonmaja, v okviru katerega pripravljajo odlične in odmevne koncerte. Orkester ima za seboj številna tekmovanja, koncerte ter nastope doma in v tujini. V svoji dolgoletni zgodovini je nanizal številna priznanja in nagrade, na katere so lahko upravičeno ponosni in ki potrjujejo sloves zelo kakovostnega orkestra. Njihovi koncertni nastopi so polni energije, navdušenja, natančnosti in zanosa.

V okviru abonmajskega programa koncertne sezone 2011/2012 bosta na sporedu še dva koncerta. 7. marca boste lahko v veliki dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje pod taktirko Rudolfa Strnada prisluhnili Big Band orkestru Slovenske vojske. Pihalnemu orkestru Premogovnika Velenje pa boste lahko ponovno prisluhnili 10. maja, ko bodo prav tako v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje s pomladanskim koncertom zaključili tokratno koncertno sezono.