SKUPINA PV

Sporočila za medije

23.01.2012

Novoletni koncert Rudarskega okteta Velenje navdušil

V soboto, 21. januarja 2012, so člani Rudarskega okteta Velenje, katerega umetniški vodja je Danica Pirečnik, do zadnjega kotička napolnili Orgelsko dvorano Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje. K temu je dodatno pripomogel izbor programa, s katerim so se člani okteta v prvem delu dotaknili prazničnih melodij, v drugem delu pa so poslušalcem približali zvoke črnske duhovne glasbe in glasbe slovenskih avtorjev. Za popestritev programa so poskrbele dijakinje Umetniške gimnazije Šolskega centra Velenje.

Rudarski oktet Velenje je po uspešnih gostovanjih v nemškem Esslingenu in francoskem Vienne ter številnih nastopih v preteklem letu s polnim zagonom stopil v novo leto. Na novoletnem koncertu so člani okteta, katerega začetki segajo v leto 1979, s skrbno izbranim programom dodobra ogreli srca publike. Zapete pesmi so vključevale tudi solistične vložke, za katere so poskrbeli pevci iz vrst okteta Marko Meža - bariton, Boštjan Oštir, Maksimiljan Cigale in Samo Frankovič – vsi tenor.

Svoje glasbeno znanje so pokazale tudi dijakinje Umetniške gimnazije Šolskega centra Velenje, ki delujejo pod mentorstvom mag. Eme Zapušek in mag. Dušanke Simonovič, saj je akustičen ambient kar narekoval k temu, da se je vokalom pridružila instrumentalna spremljava. Po orgelskih tipkah sta se sprehajali Ana Glušič in Karmen Zidar Kos, ki sta skupaj s solistkama Evo Vodovnčnik in Andrejo Krt predstavili skladbi največjega baročnega skladatelja Johanna Sebastiana Bacha ter dve skladbi iz obdobja romantike.

Program koncerta je zajel širok glasbeni opus, ki ga zmorejo samo tako vrhunska pevska zasedba, kot je Rudarski oktet Velenje, in odlične mlade glasbenice. Navdušeno občinstvo je zahtevalo kar nekaj dodatno odpetih pesmi.

  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas