SKUPINA PV

Sporočila za medije

17.06.2008

Novinarska konferenca NOČ OB JEZERU 2008 IN TRC JEZERO

V ponedeljek, 16. 6. 2008, je v Restavraciji Jezero potekala novinarska konferenca, na kateri smo javnosti predstavili festival Noč ob jezeru in razvojne priložnosti območja TRC Jezero.

Predsednik Organizacijskega odbora Bojan Kontič se je uvodoma v imenu MO Velenje zahvalil iniciatorjem tega dogodka in vsem tistim, ki želimo Velenje prikazati kot mesto priložnosti. Prizadevamo si za dodatne izzive tudi na področju turizma, kulture, poleg športa, ki je že intenzivno prisoten v naši občini. Ta prireditev bo vsekakor zaznamovala poletje v Šaleški dolini, saj je osrednja prireditev, ki jo pripravljamo v dolini – poleg vseh ostalih, ki se bodo odvile v naslednjih mesecih in so tudi zelo pomembne ter prepoznavne v tej dolini, če omenim samo največji otroški festival v Sloveniji – Pikin festival.

Ludvik Golob, pomočnik direktorja Premogovnika Velenje, je poudaril, da na Premogovniku Velenje podpiramo tovrstne prireditve, kot je tradicionalna Noč ob jezeru – ta je letos dobila še večji razmah, saj bo festival trajal kar tri dni. Premogovnik Velenje vsa ta leta veliko vlaga v ta prostor in ga nekako poskuša vrniti v prvotno stanje. Na področju sanacije ugrezninskega dela Velenjskega jezera smo tako skupaj s Termoelektrarno Šoštanj uredili kolesarko-sprehajalno pot, ki bo namenjena sprehajalcem, tekačem, tudi nordijski hoji, pozimi pa smučarskim tekačem. To območje bomo tako namenili novim vsebinam. Otvoritev te poti pripravljamo to sredo, 18. 6. 2008, ob 15.30 uri.

Stanko Brunšek, direktor Hotela Paka, je povedal, da Gorenje letos sodeluje kar v dveh vlogah, in sicer kot Gorenje, d. d., in kot Gorenje gostinstvo. Gorenje zelo tvorno sodeluje pri povezovanju v mestu, predvsem na gospodarskem in turističnem področju. Vključeni smo tudi v konzorcij TRC Jezero kot družbenik, tako da je bil že to prvi korak, ki je bil narejen k sodelovanju.

Direktor VTV Studia Rajko Djordjevič je izpostavil, da festival Noč ob jezeru pridobiva velik pomen v slovenskem prostoru. Vsi trije večeri imajo enako vrednost po izvajalcih, zagotovo pa je najtežji del prvi dan, ki zahteva posebno logistiko in posebno ozvočenje: postavili bomo cca 140 kW ozvočenja in ogromno svetlobnih efektov – to bo pravi spektakel za ušesa in za oči.

Direktor TRC Jezero Aleš Dremel je povedal, da bo na dan prireditve postavljenih 2500 m pokritih površin. Vso območje bo zagrajeno, tako da bo omogočen vstop na petih mestih, kjer se bodo prodajale tudi vstopnice za petkov koncert, urejeno bo tudi parkirišče, vladal bo posebni režim, posebej bo označen z usmerjevalnimi tablami in uradnimi osebami, ki bodo usmerjale promet. TRC Jezero v sodelovanju z MO Velenje pripravlja idejne zasnove, da bi se na tem območju zgradil največji prireditveni prostor v Sloveniji z vso potrebno elektro, komunalno in drugo potrebno infrastrukturo, da bi 50-letnico mesta Velenje lahko praznovali na urejenem prostoru in da bi to postal večnamenski koncertno-prireditveni prostor, kar nam te površine dejansko omogočajo. Še posebno kvaliteto tega prostora nam daje tudi bližina jezera in vsa ostala infrastruktura, kot so avtokamp, športni center, pripravlja se tudi projekt nove čolnarne.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas