SKUPINA PV

Sporočila za medije

03.02.2012

HTZ Velenje obnavlja tudi dotrajano oblazinjeno pohištvo

Proizvodnjo zaščitnih sredstev podjetja HTZ Velenje, ki zaposluje skoraj 30 zaposlencev, od tega večino invalidov, sestavljajo krojaški, galanterijski, rokavičarski in čevljarski oddelek. V galanterijskem oddelku opravljajo preoblačenje sedežev, stolov in ostalega oblazinjenega pohištva.

Program obnavljanja oblazinjenega pohištva je zelo perspektiven program, saj gre za storitev, ki jo ponuja malo podjetij. Podjetje HTZ Velenje ima strokovno usposobljen kader in ustrezne kapacitete, kar omogoča prevzem obnove večjih dvoran.

V preteklem letu so med drugim pridobili naročilo za obnovo 440 oblazinjenih sedežev Kulturnega centra Delavski dom Zagorje ob Savi. Dela so zaključili v januarju 2012. Obnova je zajela demontažo stolov, preoblačenje oblazinjenih delov, obnovo lesnih in kovinskih delov, po potrebi menjavo polnila, ter montažo stolov nazaj v dvorano.

Naročnik je zelo zadovoljen s kvaliteto obnove in s ceno, saj je strošek obnove precej nižji kot pa nakup novih stolov. Ne smemo pa zanemariti tudi vidika varovanja okolja in zmanjševanje količine nepotrebnih odpadkov, saj v tem primeru nastane precej manj odpadkov kot pri proizvodnji novih stolov. Prav tako se ponovno uporabijo leseni in kovinski deli stola.

V podjetju HTZ Velenje preoblačenje oblazinjenega pohištva izvajajo tudi v manjšem obsegu, za potrebe gospodinjstva. Po želji naročnika bodo obnovili celotno pohištvo ali posamezne dele, pri večjih kosih se lahko dogovorijo tudi za prevoz.

 

  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas