01.03.2012

Premogovnik Velenje predstavlja globalno referenco za IBM Maximo

Predstavitev rešitve implementacije na Pulse 2012 v Las Vegasu– Optimizing the world's infrastructure

Od 4. do 7. marca 2012 se bo v Las Vegasu v Združenih državah Amerike odvijalo srečanje Pulse 2012, na katerem se bo skupaj s podjetjem KOPA predstavil tudi Premogovnik Velenje. Projekt z naslovom »Od pridobivanja premoga preko vzdrževanja do poslovne analitike« je rezultat inovativnega pristopa strokovnjakov iz obeh sodelujočih podjetij.
IBM Pulse je dogodek, ki se ga vsako leto udeleži več kot 7.000 obiskovalcev in več kot 1.000 IBM partnerjev iz celega sveta. Na tokratnem dogodku se bo skozi štiri tematske sklope zvrstilo več kot 50 predavanj uglednih strokovnjakov, med njimi tudi predavanje Gregorja Železnika iz Premogovnika Velenje in Aljaža Gradišnika iz Kope. Predstavila bosta referenčno zgodbo z zgovornim naslovom »Od pridobivanja premoga preko vzdrževanja do poslovne analitike«, ki bo zajemala naslednja področja: pridobivanje premoga v Premogovniku Velenje, organizacijo in vzdrževanje rudarske opreme ter rešitve Maximo – podpora vzdrževanju in analitično orodje.

Gregor Železnik, pomočnik vodje Področja vzdrževanja v Premogovniku Velenje, je izpostavil velik uspeh, ki so ga v podjetju dosegli pri vzpostavitvi Informacijskega sistema Maxima: »Uspešna implementacija Maximo v Premogovniku Velenje in postavljene rešitve na področju poslovne analitike so vzbudile zanimanje tudi pri IBM-u, ki je izrazil namero za izdelavo študijskega primera rešitve. Skupaj s podjetjem KOPA, ki je njegov najpomembnejši partner za Maximo v regiji, smo naredili tako imenovani case study, ki je tudi v angleščini in je namenjen širitvi dobrih praks in idej na globalnem nivoju.«

Rdeča nit letošnjega dogodka bo predstavitev načina implementacije orodij in dobre prakse ključnih uporabnikov. Dobro prakso zagotovo predstavlja tudi Premogovnik Velenje, ki mu je skupaj s strokovnjaki Kope uspelo prilagoditi uporabniku prijazne vstopne centre, s tem pa povečati pregled nad stanjem vzdrževanja rudarske opreme. Upravljanje vzdrževanja je eden izmed ključnih razvojnih projektov Premogovnika Velenje.
Projekt, ki bo predstavljen na dogodku Pulse 2012, odraža inovativnost in strokovnost vseh sodelujočih in ravno področje inovacij je tisto, ki ga v podjetju še posebej spodbujamo. Inovacije in lastno inženirsko znanje sta namreč področji, zaradi katerih lahko danes uvrščamo Premogovnik Velenje med najsodobnejše in tehnološko najbolje opremljene premogovnike s podzemno eksploatacijo tudi v svetovnem merilu.