SKUPINA PV

Sporočila za medije

22.03.2012

Svetovna inovacija WebCallRevolution na voljo tudi v Premogovniku Velenje

Zaradi še lažjega dostopa do želenih informacij smo na spletni strani Premogovnika Velenje vzpostavili #klik-klic povezavo, ki omogoča vzpostavitev klica s podjetjem z enim samim klikom. Velenjski Premogovnik je tako med prvimi, ki je pričel z uporabo inovativne brezplačne povezave, ki jo omogoča svetovna inovacija za spletne strani WebCallRevolution, razvita v Sloveniji.

Mreža spletnih strani, med njimi tudi spletna stran Premogovnika Velenje www.rlv.si, vzpostavlja prvo referenčno spletno okolje za neposredne, brezplačne komunikacije preko spleta, brez vmesnih servisnih storitev. Storitev omogoča, da so izbrane kontaktne osebe strankam in poslovnim partnerjem na voljo brez plačevanja telefonskih klicev. Za klicatelja je povezava varna in izjemno enostavna, saj zadošča že en klik.

Premogovnik Velenje že dalj časa posveča veliko pozornost optimizaciji procesov za povečanje učinkovitosti in varnosti z uporabo najnovejših informacijskih in komunikacijskih tehnologij.

Novembra 2008 smo kot prvi v Sloveniji in po podatkih Guinnessove knjige rekordov tudi v svetovnem merilu izvedli videoprenos iz jame 400 metrov pod zemljo na površino – z odkopa G2/B v severnem krilu jame Preloge v živo na portal Energetika.NET. Z omenjenega odkopa smo prvič prenesli v živo tudi zvok in sliko preko optičnega omrežja iz jame na površino.

17. februarja letos pa smo neposredno z odkopnega delovišča G3/B v jami Preloge, 410 m pod zemljo preko mobilnega telefona vzpostavili zunanjo povezavo. S tem je Premogovnik Velenje postal eden prvih premogovnikov v Evropi in svetu, ki je začel z uporabo mobilnih telefonov pod površjem.


Vzpostavili smo #klik-klic povezavo
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas