29.03.2012

NK Rudar začenja niz gostovanj to soboto v Lendavi

NK Rudar v naslednjih treh krogih čakajo tekme na tujih nogometnih zelenicah. Najprej jih čaka obračun v Športnem parku Lendava z NK Nafta. Tekma bo v soboto, 31. marca, ob 18. uri.

Nogometaši Lendave so pravšnji nasprotnik za začetek niza gostovanj, saj NK Nafta na zadnjih osmih tekmah ni okusila zmage. V minulem krogu so z disciplinirano igro v Domžalah prišli do druge točke v spomladanskem delu prvenstva in nakazali, da se bodo za obstanek v ligi borili vse do zadnjega.

NK Rudar je v soboto z zmago proti Gorici zaključil krajšo negativno serijo. Trener Djuričić poudarja, da se bodo tekme lotili kot vsake naslednje. Obračun z Nafto je v tem trenutku najpomembnejši in najtežji. Znova bo potrebna maksimalna disciplina s čim manj nihanj v igri ter borbena igra za vsak centimeter igrišča, saj je to pravi in edini recept za zmago v Lendavi.

V letošnji sezoni je izkupiček na medsebojnih obračunih izenačen. V Lendavi se je NK Rudar veselil zmage z 2 : 1, medtem ko je Nafta s 4 : 2 slavila v Velenju, to pa je tudi njihova zadnja zmaga v letošnji sezoni.

Tudi to soboto bo NK Rudar igral v oslabljeni sestavi, saj bodo zaradi poškodb tekmo z Nafto izpustili Boštjan Jelečević, Elvis Bratanović, Aleš Jeseničnik in Luka Majcen. Za nameček bo zaradi 4-ih rumenih kartonov počival še Rajko Rotman. Na zeleno luč pa še čakata Matej Podlogar in Uroš Rošer.

SREČNO RUDAR!