SKUPINA PV

Sporočila za medije

10.04.2012

Virtualni obisk Premogovnika Velenje

Leto dni zatem,  ko je Premogovnik Velenje na spletni strani www.rlv.si prvič na svetu podzemno pridobivanje premoga predstavil na virtualni način, je rubriko virtualna predstavitev še obogatil. Poleg interaktivnega vpogleda v dogajanje na podzemnih deloviščih obiskovalcem omogočamo tudi vpogled na zunanja delovišča.
Premogovništvo kot proces podzemnega pridobivanja premoga je tistim, ki se ne srečujejo s to dejavnostjo, popolna neznanka. Z virtualno predstavitvijo Premogovnik Velenje omogoča vsem obiskovalcem spletne strani interaktivni vpogled tako v dogajanje v jami kot tudi na površini. Ključnim točkam in opremi v jamskem prostoru (pripravsko in odkopno delovišče, črpališče, drobilnik premoga, vrtalni stroj, viseča dizel lokomotiva, ranžirni vlak, napredovalni stroj, sedežnica, podajalnik jeklenega ločnega podporja, demonstracija uporabe dihalnika v primeru povečane koncentracije plinov, nadzorna soba in drugim) so se pridružile še interaktivne 360 prostorske slike površine. Prikazani so deponija premoga, nasip pepela, usedalniki zaprtega krogotoka tehnološke vode ter gradbišče novega izvoznega jaška NOP II, za katerega v Premogovniku Velenje radi rečemo, da je izziv naše generacije. Z virtualnim sprehodom lahko obiskovalci doživijo vizualno izkušnjo in potujejo po površinskem delu v kar treh letnih časih – pomladi, poletju in zimi.
Gre za nazorno predstavitev, saj interaktivna 3D-slika omogoča, da si vsebino po svojih željah ogledujemo v vseh smereh. Vizualizacija je avtorsko delo Boštjana Burgerja.
Virtualno predstavitev Premogovnika Velenje si lahko ogledate na spletnih povezavah http://www.rlv.si/si/deponija/uvod.html in http://www.rlv.si/si/VRRLV/nacrt.html.
Vabljeni k ogledu!
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas