SKUPINA PV

Sporočila za medije

17.05.2012

Pihalni orkester Premogovnika Velenje na 32. tekmovanju slovenskih godb v Laškem

Pihalni orkester Premogovnika Velenje se bo v nedeljo, 20. maja 2012, v kongresnem centru v Thermani Laško pomeril s še sedmimi godbami na pihala na 32. tekmovanju slovenskih godb v koncertni težavnostni stopnji.
Program se bo začel ob 10. uri z nastopom Laške godbe na pihala, ki v tem letu praznuje 15. obletnico, Godbe Slovenskih železnic, Godbe Cerknica in Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje. Tekmovalni program se bo nadaljeval ob 15. uri, ko se bodo za točke potegovali še Pihalni orkester Krško, Pihalni orkester Krka, Pihalni orkester občine Šentjernej in Pihalni orkester Zarja Šoštanj. Prireditev bodo sklenili v večernih urah z razglasitvijo rezultatov.
Od vseh godb bo velenjska rudarska godba najštevilčnejša, saj šteje skoraj 100 članov. Ostale godbe s koncertno zasedbo imajo v povprečju 70 do 80 glasbenikov. Tekmovanje bo posnela tudi slovenska nacionalna televizija in radio ter ga uvrstila v svoj program.
Že več kot 9 desetletij člane orkestra združuje glasba. Pred šestimi leti so zaorali ledino z uvedbo abonmaja, v okviru katerega pripravljajo odlične in odmevne koncerte. Orkester ima za seboj številna tekmovanja, koncerte ter nastope doma in v tujini. V svoji dolgoletni zgodovini je nanizal številna priznanja in nagrade, na katere so lahko upravičeno ponosni in ki potrjujejo sloves zelo kakovostnega orkestra. Njihovi koncertni nastopi so polni energije, navdušenja, natančnosti in zanosa.
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas