SKUPINA PV

Sporočila za medije

04.06.2012

Izšla je majska številka časopisa Rudar

V Premogovniku Velenje smo vedno znali strniti vrste in načrtovani cilj doseči skupaj. O tem je prepričan tudi Ivan Pohorec, vodja Proizvodnega področja in glavni tehnični vodja, ki je v uvodniku majske številke Rudarja namenil nekaj besed proizvodnji. Zapisali smo o poteku redne obravnave letnega poročila stanja varnosti in zdravja o delu, ki je v skladu z zakonodajo. Na Golteh je potekalo delovno srečanje mednarodnih strokovnjakov za premog s predstavitvijo raziskovalnih projektov. Sodelovali smo na okrogli mizi o prihodnosti slovenske energetike ter na 14. srečanju energetskih menedžerjev Slovenije.

Razpisali smo natečaj za najboljše predloge s področja optimiziranj stroškov poslovanja ter kadrovske štipendije za šolsko leto 2012/2013. Del Rudarja smo namenili dijakom, ki zaključujejo šolanje, in vseživljenjskemu učenju ter pomenu samoizobraževanja.

Podjetje HTZ Velenje tokrat predstavlja sodelovanje na 3. EKO konferenci ter širitev dejavnosti HTZ Varovanje. Da je montaža strojev in opreme za jašek NOP II v polnem teku, si prav tako lahko preberete v majski številki Rudarja. Tudi PV Zimzelen je zelo aktiven, saj so sodelovali v projektu EPK, z Ljudsko univerzo Velenje pa so se dogovorili za sodelovanje pri usposabljanju bodočih socialnih oskrbovalk.

Biti gasilec je pomembno poslanstvo, tega se zagotovo zavedajo člani PIGD Premogovnika Velenje, ki so obeležili visok jubilej. V Muzeju premogovništva Slovenije smo bili na odprtju razstave rudarskih svetilk, mednarodne razstave Izgubljeni kraji v novi luči ter potujoči razstavi Izrazi svoje upanje. Velenjski godbeniki so sklenili abonmajsko sezono, na tekmovanju slovenskih godb v Laškem pa so prejeli zlato plaketo.

Preberete si lahko tudi o tem, kaj vse se bo dogajalo v okviru dneva rudarjev, ter o razstavah, ki so na ogled v Muzeju premogovništva Slovenije. Povabili smo vas na 6. srečanje preseljencev z območja rudarjenja Premogovnika Velenje.

Že dolgo vemo, da imamo v podjetju kar nekaj talentov. Tokrat smo se pogovarjali s člani Krtkov, ki so sodelovali v oddaji Minuta do zmage. Tudi v majski številki vam ponujamo tri predloge za branje, pozabili nismo niti na kotiček za jezik ter pravila spodobnega obnašanja.

V tretjem polčasu si lahko preberete o prvomajskih praznikih članov Športnega društva v Kranjski Gori in Umagu, humani potezi nogometašev NK Rudar, sindikalnem izletu v Makedonijo ter Malem maratonu Mozirja.

Prelistajte majsko številko Rudarja in izvedeli boste marsikaj zanimivega. Na voljo je tudi v elektronski obliki na http://www.rlv.si/si/files/default/Rudar/2012/RUDAR%2005%202012_edit.pdf.


 

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas