SKUPINA PV

Sporočila za medije

16.07.2012

HTZ Velenje s plastenko AquaVallis osvaja tuje trge

HTZ Velenje je v okviru programa AquaVallis razvil plastenko AquaVallis, ki s pomočjo vgrajenega mikrobiološkega filtra zagotavlja čisto in neoporečno vodo. Plastenka je pri nas na voljo v široki prodaji, vse bolj uspešna je tudi njena prodaja na Hrvaškem in v Ukrajini, odpirajo pa se še drugi trgi.

Podjetje HTZ Velenje je v okviru programa AquaVallis v letih 2009–2010 razvilo plastenko z vgrajenim filtrom AquaVallis. Mikrobiološki filter iz vode odstrani viruse, bakterije, težke kovine, klor, slab okus in drugo umazanijo ter na ta način zagotavlja čisto in neoporečno pitno vodo vedno in povsod. Vsi minerali in rudnine ostanejo v vodi. Plastenka je namenjena vsem, ki jim uživanje zdrave in čiste vode veliko pomeni, rekreativcem, ki si želijo piti filtrirano vodo iz naravnega okolja, ter ljudem, ki jim je plastenka na potovanju odličen pripomoček pri preprečevanju okužb iz vode.

S prodajo plastenke AguaVallis je HTZ Velenje začel konec leta 2010, v minulem letu pa je izdelek postavil na trgovske police hipermarketov Mercator, kolesarskih trgovin, specializiranih medicinskih trgovin Sanolabor, trgovin z zdravo prehrano Vita Care ter nekaterih lekarn in turističnih trgovin. Prodaja poteka tudi na spletni strani www.aquavallis.si. V letu 2012 je HTZ Velenje pridobil partnerje za izvoz in prodajo plastenke na Hrvaškem in v Ukrajini. Odpirajo se možnosti prodaje tudi na drugih trgih, kot so Madžarska, Bosna in Hercegovina, Indija, Uzbekistan, Nigerija in drugi.

Plastenka AquaVallis je s strani Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice prejela zlato priznanje za inovacijo v letu 2010, na državni ravni pa je Gospodarska zbornica Slovenije dodala še bronasto priznanje.

 


Plastenka AquaVallis
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas